Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:4
Konané dne:20.03.2019
Materiál číslo:14
Název materiálu a návrh usnesení:
Vyhodnocení řízení pro poskytování veřejné finanční podpory na sociální služby pro rok 2019
I. Zastupitelstvo města rozhoduje

přidělit v řízení pro poskytování veřejné finanční podpory na sociální služby pro rok 2019 žadatelům veřejnou finanční podporu na sociální služby následovně:

 

Poř.

č.

NÁZEV ŽADATELEPOSKYTOVANÁ SOCIÁLNÍ SLUŽBA

SCHVÁLENÁ ČÁSTKA        (v Kč)

1Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje, o.p.s.Občanská poradna Nový Jičín, kontaktní pracoviště Příbor, identifikátor sociální služby: 2783752 
2Diakonie ČCE - středisko v OstravěPečovatelská služba Příbor, identifikátor sociální služby: 9602799 
3Domov Příbor, příspěvková organizaceDomov pro seniory, identifikátor sociální služby: 1559512 
4Seniorcentrum OASADomov pro seniory, identifikátor sociální služby: 3411698 
Celkem0

 

 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 5
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Mgr. Pavel Netušil
Zpracoval:Mgr. Karolína Najzarová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

V souladu s Pravidly č. 3/2018 pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora (dále jen "Pravidla"), schválenými usnesením Zastupitelstva města Příbora č. 25/31/ZM/2018 ze dne 13. 9. 2018, byl dne 16. 10. 2018 Radou města Příbora vydán Program poskytování veřejné finanční podpory na sociální služby na rok 2019 (dále jen "Program"). 

 

Lhůta pro podání žádostí o veřejnou finanční podporu na sociální služby byla stanovena od 1. 12. 2018 do 15. 12. 2018 včetně. 

 

Zastupitelstvo města Příbora schválilo na 2. zasedání dne 13. 12. 2018 v rámci rozpočtu města Příbora na rok 2019 částku určenou k rozdělení mezi žadatele o veřejnou finanční podporu v sociální oblasti v celkové výši 1 260 000 Kč (§ 4349). Minimální výše finanční podpory v jednotlivém případě je 1 000 Kč, maximální výše finanční podpory v jednotlivém případě byla v souladu s "Programem" vyhlášena Radou města Příbora ve výši 750 000 Kč.

 

Město Příbor obdrželo celkem 11 žádostí o veřejnou finanční podporu na jednotlivé sociální služby od 9 poskytovatelů (organizací) sociálních služeb v celkovém objemu 1 088 300 Kč.

 

Celkem 7 žádostí bylo předloženo k rozhodnutí Radě města Příbora v celkovém požadovaném objemu 111 300 Kč. Rada města dne 12. března 2019 rozhodla o poskytnutí veřejné finanční podpory pro 5 poskytovatelů sociálních služeb v celkovém objemu 94 500 Kč.

Zastupitelstvu města Příbora budou předloženy 4 žádosti v celkovém požadovaném objemu 977 000 Kč. Po rozhodnutí Rady města Příbora zůstává v současné době na § 4349 rozpočtu města Příbora celkem 1 165 500 Kč. 

 

Přehled o jednotlivých žadatelích, plánovaném účelu využití veřejné finanční podpory, celkových plánovaných nákladech a výši požadované finanční podpory tvoří samostatnou přílohu č. 1 (příloha č. 1 - přehled žadatelů o VFP). Dále jsou součástí tohoto materiálu naskenované žádosti poskytovatelů sociálních služeb - přílohy č. 2 - 5 označené názvem poskytovatele.    

 

U všech žadatelů o veřejnou finanční podporu na sociální služby z rozpočtu města Příbora pro rok 2019 byla provedena předběžná veřejnosprávní kontrola ve smyslu ustanovení § 11 odst. 1 a 2 zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o finanční kontrole"). 

 

Předmětem kontroly bylo prověření podmínek stanovených Pravidly č. 3/2018 pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora, schválenými usnesením Zastupitelstva města Příbora č. 25/31/ZM/2018 ze dne 13.09.2018, a prověření podmínek stanovených v Programu poskytování veřejné finanční podpory na sociální služby  vydaném Radou města Příbora usnesením č. 21/88/RM/2018 ze dne 16.10.2018.

 

Citace § 11 odst. 1 a 2 zákona o finanční kontrole:

"§ 11

Společná ustanovení k působnosti kontrolních orgánů

(1) Při veřejnosprávní kontrole, která předchází rozhodnutím o schválení použití veřejných prostředků, prověřují kontrolní orgány podklady předložené kontrolovanými osobami pro připravované operace před jejich uskutečněním. Tato kontrola se soustřeďuje především do období před přijetím rozhodnutí nebo uzavřením smlouvy, která zavazuje orgány veřejné správy k veřejným výdajům nebo jiným plněním majetkové povahy, a je zaměřena zejména na prověřování skutečností, které jsou rozhodné pro vynakládání těchto výdajů nebo pro jiná plnění.

(2) Kontrolní orgány při předběžné veřejnosprávní kontrole posuzují, zda plánované a připravované operace odpovídají stanoveným úkolům veřejné správy a jsou v souladu s právními předpisy, schválenými rozpočty, programy, projekty, uzavřenými smlouvami nebo jinými rozhodnutími o nakládání s veřejnými prostředky."

 

U žadatelů o veřejnou finanční podporu na sociální služby, kteří byli současně příjemci veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora v roce 2018,  byla provedena rovněž následná veřejnosprávní kontrola ve smyslu ustanovení § 11 odst. 4 zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole.

 

Předmětem kontroly bylo prověření splnění podmínek vyplývajících ze smlouvy o poskytnutí veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora v roce 2018, z Pravidel č. 3/2016 pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora a z Programu pro poskytování veřejné finanční podpory pro rok 2018.

 

Citace § 11 odst. 4 zákona o finanční kontrole:

"§ 11

Společná ustanovení k působnosti kontrolních orgánů

(4) Při veřejnosprávní kontrole vykonávané následně po vyúčtování operací kontrolní orgány prověřují, zkoumají a vyhodnocují u vybraného vzorku těchto operací zejména, zda

       a) údaje o hospodaření s veřejnými prostředky věrně zobrazují zdroje, stav a pohyb veřejných prostředků, a zda tyto údaje odpovídají skutečnostem rozhodným pro uskutečnění veřejných příjmů, výdajů a nakládání s veřejnými prostředky, 

       b) přezkoumávané operace jsou v souladu s právními předpisy, schválenými rozpočty, programy, projekty, uzavřenými smlouvami nebo jinými rozhodnutími přijatými v rámci řízení a splňují kritéria hospodárnosti, účelnosti a efektivnosti,

       c) opatření přijatá příslušnými orgány veřejné správy včetně opatření k odstranění, zmírnění nebo předcházení rizik jsou kontrolovanými osobami plněna."

 

Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že ve všech případech byla veřejná finanční podpora použita v souladu s platnou legislativou vztahující se k poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora v roce 2018.

 

K 31. 12. 2018 neeviduje město Příbor ani příspěvkové organizace v jeho působnosti u žádného z žadatelů o veřejnou finanční podporu žádné neuhrazené pohledávky.

 

 

Kritéria pro hodnocení žádostí o veřejnou finanční podporu:

Poskytovatel finanční podpory bude při stanovení výše finanční podpory přihlížet zejména k následujícím kritériím:

  • splnění podmínek pro poskytnutí veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora stanovených Pravidly č. 3/2018 schválenými usnesením Zastupitelstva města Příbora č. 25/31/ZM/2018 ze dne 13. 9. 2018,
  • splnění podmínek pro poskytnutí veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora stanovených v Programu poskytování veřejné finanční podpory schváleném usnesením Rady města Příbora č. 21/88/RM/2018 ze dne 16. 10. 2018,
  • vyrovnání závazků vůči městu Příboru a jeho zřízeným a založeným organizacím ke dni zpracování podkladů pro rozhodnutí o přidělení veřejné finanční podpory v orgánech města Příbora,
  • zda je potřebnost sociální služby deklarována ve Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb a souvisejících aktivit města Příbora na aktuální období.  

 

 

Město Příbor jako zadavatel potřebných sociálních služeb ve městě: 

Město Příbor má zpracován III. Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb a ostatních aktivit města Příbora na období 2018 - 2020 (dále jen "III. SPRSS"), který schválilo dne 14. 12. 2017 usnesením č. 26/08/04 Zastupitelstvo města Příbora.

 

Z tohoto plánu vyplývají nové priority v oblasti sociálních služeb, na základě kterých je město Příbor veřejným zadavatelem potřebných sociálních služeb ve městě. Dále z tohoto III. SPRSS vyplývá podpora stávajících sociálních služeb pro občany města, jejichž potřebnost byla deklarována pro občany města na základě minulých střednědobých plánů rozvoje sociálních služeb.

 

Jedná se o deklaraci částečného spolufinancování sociálních služeb (není však stanovená výše finančního závazku), které jsou poskytovány občanům s trvalým pobytem na území města Příbora.  Především se jedná o priority:

Priorita společná č. 3 - Podpora udržení stávajících sociálních služeb ve městě Příboře (dle přílohy č. 1 III. SPRSS)   

  • žádost Diakonie ČCE - středisko v Ostravě na sociální službu Pečovatelská služba Příbor na požadovanou částku 750 000 Kč - /žádost bude předložena k rozhodnutí Zastupitelstvu města Příbora/,
  • žádost Centra pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.p.s. na Občanskou poradnu Nový Jičín, kontaktní pracoviště Příbor - požadovaná částka 70 000 Kč - /žádost bude předložena k rozhodnutí Zastupitelstvu města Příbora/,
  • žádost Domova Příbor, p.o., domova pro seniory - požadovaná částka 57 000 Kč - /žádost k rozhodnutí Zastupitelstvu města Příbora/,
  • žádost Slezské diakonie, Poradny rané péče MATANA - požadovaná částka 30 000 Kč -   /žádost k rozhodnutí Radě města Příbora/,
  • žádost Společnost pro ranou péči, pobočka Ostrava - požadovaná částka 15 500 Kč -   /žádost k rozhodnutí Radě města Příbora/,
  • žádost Renarkonu, o. p. s., Terénní program na Novojičínsku - požadovaná částka ve výši 25 000 Kč - /žádost k rozhodnutí Radě města Příbora/. 

 

Priorita S č. 3 - Zajištění pobytových služeb sociální péče pro seniory  

  • žádost Domova Hortenzie, p.o. - domova pro seniory - požadovaná částka 15 000 Kč - /žádost k rozhodnutí Radě města Příbora/, 
  • žádost Seniorcentra OASA s.r.o., - domova pro seniory - požadovaná částka 100 000 Kč - /žádost k rozhodnutí Zastupitelstvu města Příbora/.  

 

V rozpočtu města Příbora na rok 2019 je na veřejnou finanční podporu pro oblast sociálních služeb schválená celková finanční částka 1 260 000 Kč. Požadavky poskytovatelů sociálních služeb jsou ve výši 1 088 300 Kč. Na základě činnosti odboru sociálních věcí a na základě skutečností uvedených v daných žádostech uvádí odbor sociálních věcí v příloze č.1 návrhy přidělené podpory.

Přílohy:
Příloha č.1: Přehled žadatelů o VFP (Veřejná)
Příloha č.2: Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.p.s. (Veřejná)
Příloha č.3: Diakonie ČCE - středisko v Ostravě.pdf (Veřejná)
Příloha č.4: Domov Příbor, příspěvková organizace.pdf (Veřejná)
Příloha č.5: Seniorcentrum OASA s.r.o.pdf (Veřejná)