Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:5
Konané dne:15.05.2019
Materiál číslo:15
Název materiálu a návrh usnesení:
Kotlíkové dotace - 2. výzva, proplacení 3. části
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření "Smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu města - 2. výzva" - část 3., mezi městem Příbor a Moravskoslezským krajem v předloženém znění, a to v návaznosti na  "Smlouvu o spolupráci při registraci projektu - Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji" uzavřenou dne 12.07.2017 a jejího Dodatku č. 1 ze dne 18.01.2018.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 3
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Venzara
Zpracoval:Ing. Dita Kalužová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Město Příbor a Moravskoslezský kraj (dále jen "MSK") mají uzavřenou smlouvu o spolupráci při realizaci projektu "Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji" - 2. výzva. MSK na základě této smlouvy žádá město Příbor o proplacení 3. části jeho podílu na financování kotlíkových dotací.

Smlouva o spolupráci mezi MSK a městem Příbor byla uzavřena dne 12. 07. 2017. Celkový objem finančních prostředků, které se město Příbor výše uvedenou smlouvou zavázalo poskytnout, je 175.000 Kč. Dne 18. 01. 2018 byl uzavřen Dodatek č. 1 ke smlouvě o spolupráci při realizaci projektu "Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji", kterým se tato částka navyšuje na 525.000 Kč. Dosud bylo vyplaceno 158.760 Kč. 

Na základě smlouvy o spolupráci požádal MSK o poskytnutí podílu města Příbora, jehož výše činí 7.000 Kč na žadatele. Celkem za druhou polovinu loňského roku bylo proplaceno 13 žadatelům 91.000 Kč, což dokládá příloha č. 1 tohoto materiálu.

Přílohou č. 2 je Žádost MSK o poskytnutí dotace z rozpočtu města Příbora.

Smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu města Příbor je přílohou č. 3.

Uzavření smlouvy o poskytnutí dotace bylo předloženo Radě města Příbora na její 8. schůzi dne 12. 03. 2019 (viz materiál č. 34), a to na základě skutečnosti, že Zastupitelstvo města Příbora schválilo uzavření "základní" smlouvy o spolupráci a rovněž odsouhlasilo celkový objem finančních prostředků pro předmětný účel. Po vzájemné právní konzultaci obou smluvních stran (MSK, město Příbor) bylo dohodnuto, že smlouva o proplacení 3. části bude předložena ke schválení zastupitelstvu města. Usnesení, přijaté radou města na její 8. schůzi, není nutno dle vyjádření právníka MÚ revokovat.

Přílohy:
Příloha č.1: Seznam žadatelů-proplacení 3.pdf (Veřejná)
Příloha č.2: Žádost MSK o poskytnutí dotace z rozpočtu.pdf (Veřejná)
Příloha č.3: Návrh smlouvy o poskytnutí dotace (Veřejná)