Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:6
Konané dne:26.06.2019
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Převod spoluvlastnického podílu pozemku parc. č. 2797/10 k. ú. Příbor
I. Zastupitelstvo města neschvaluje

odkoupení spoluvlastnického podílu pozemku parc. č. 2797/10 v k. ú. Příbor v rozsahu id. 1/4 od pana ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ , dle jeho nabídky ze dne 17.04.2019.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 5
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání nabídku pana ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░

 

Předmětem nabídky ze dne 17.04.2019 je prodej spoluvlastnického podílu v rozsahu id. 1/4 k pozemku parc. č. 2797/10 v k. ú. Příbor. Jedná se o zemědělský pozemek, druh orná půda o celkové výměře 3219 m2. Na LV k pozemku jsou uvedeni další 3 spoluvlastníci, každý s podílem id. 1/4 - bydliště Rýmařov, Fulnek, Ostrava.

 

Odbor ISM odpověděl zástupci p. Koloděje, že nabídka bude projednána běžným způsobem a současně jej informoval, že cena v místě a čase obvyklá u tohoto typu pozemku činí cca 25 Kč/m2.

 

Odbor ISM požádal o stanovisko k účelnosti nabytí čtvrtinového podílu k předmětnému pozemku do majetku města technické služby a příslušné odbory MÚ.

 

Ze stanoviska TSMP: odkoupení nedoporučeno s odkazem na nutnost údržby pozemku.

Ze stanoviska ORM: odkoupení nedoporučeno.

Ze stanoviska OISM-ÚP: odkoupení by bylo neúčelné.

Z usnesení finančního výboru - schůze dne 12.06.2019: odkoupení nedoporučeno s ohledem na jeho neúčelnost.

 

Pozn. OISM: I v případě nabytí pouze čtvrtinového podílu pozemku by městu vznikla povinnost o pozemek pečovat, což představuje finanční náklady - technické služby. Dále není zřejmé, jak je v tomto případě mezi spoluvlastníky vypořádáno předkupní právo dle občanského zákoníku a navrhovatel nepředložil žádné prohlášení dalších spoluvlastníků o neuplatnění předkupního práva.

 

S ohledem na citovaná jednoznačná stanoviska a skutečnost, že se jedná o případné nabytí pouze čtvrtinového podílu k předmětnému pozemku, je věc postoupena k rozhodnutí přímo zastupitelstvu města, bez předchozího projednání a doporučení rady města.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Stanovisko TSMP (Veřejná)
Příloha č.3: Stanovisko ORM (Veřejná)
Příloha č.4: Stanovisko OISM - ÚP (Veřejná)
Příloha č.5: Nabídka prodeje (Veřejná)