Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:8
Konané dne:23.10.2019
Materiál číslo:7
Název materiálu a návrh usnesení:
Prodej pozemku - Lokalita Za školou Npor. Loma - změna usnesení
I. Zastupitelstvo města ruší

usnesení č. 16/7/ZM/2019 ze dne 11.09.2019.

II. Zastupitelstvo města schvaluje

prodej pozemku parc. č. 2178/45 v k. ú. Příbor do vlastnictví paní Lenky Suchánkové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ , za kupní cenu ve výši 906 880 Kč plus DPH v zákonné výši a dle dalších podmínek dle kupní smlouvy v předloženém znění.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Zastupitelstvo města schválilo dne 11.09.2019 usnesením č. 16/7/ZM/2019 prodej pozemku parc. č.  2178/44 v k. ú. Příbor do vlastnictví paní Lenky Goldové. Jedná se o pozemek or. č. 29 v lokalitě Za školou Npor. Loma. Paní Goldová byla o usnesení písemně vyrozuměna a zároveň jí byly zaslány pokyny k úhradě kupní ceny a k provedení dalších souvisejících plateb. Následně paní Goldová, nyní Suchánková požádala o osobní jednání, které proběhlo dne 25.09.2019. Paní Suchánková na jednání uvedla, že na SmVaK Ostrava a. s. obdržela informaci, že pozemkem prochází kanalizační řad. Ing. Šimíček p. Suchánkovou informoval, že se jedná o zaslepené vedení kanalizace, které bylo zafoukáno (vyplněno) a tedy se nejedná o žádnou vadu pozemku. Běžně se nepoužívané řady neodstraňují, ale tamponují a nechávají v zemi. Paní Suchánková uvedla, že se přesto cítí touto skutečností omezena ve využití pozemku - např. při realizaci podsklepení rodinného domu. Dále písemně sdělila, že umístění sloupu veřejného osvětlení a rozvodných skříní před pozemkem or. č. 29 jí neumožňuje vybudovat příjezd na pozemek dle jejích záměrů. S odvoláním na tyto skutečnosti požádala p. Suchánková o "výměnu" pozemků, tzn. o zrušení původního usnesení a schválení prodeje pozemku or. č. 30 parc. č. 2178/45.

 

Návrh usnesení je vypracován s ohledem na skutečnost, že odbor ISM neeviduje žádnou dříve podanou žádost o prodej pozemku or. č. 30.

Přílohy:
Příloha č.1: Níávrh kupní smlouvy - Suchánková (Veřejná)