Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:8
Konané dne:23.10.2019
Materiál číslo:14
Název materiálu a návrh usnesení:
Petice za vybudování discgolfového hřiště v Příboře
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

petici za vybudování discgolfového hříště v Příboře.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Venzara
Zpracoval:Ing. Romana Šašinková, DiS.
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Důvodová zpráva se zabývá obsahem petice pro urgenci stavby discgolfového hřiště.

Dne 24.09.2019 obdrželo město Příbor přes podatelnu města petici za vybudování discgolfového hřiště v Příboře. Kompletní znění petice je přiloženo k materiálu jako příloha č. 1. Petice vznikla na jaře roku 2018 a v jejím samotném textu je popsána žádost a odůvodnění pro realizaci discgolfového hřiště v blízkosti města. V petici je však mylně uvedena chybná lokalizace umístění discgolfového hřiště, a to v lokalitě Z73 dle platného územního plánu. Tato lokalita je určena pro výstavbu a vztahuje se na ní územní studie. Zájemci o discgolf nejspíše mysleli sousední lokalitu Z69 dle platného územního plánu, na kterou byla vytvořena územní studie, která uvádí využití prostoru taktéž pro rekreační účely, a to i v podobě např. discgolfu. Petice obsahuje 208 podpisů.

Pro přehlednost stručná rekapitulace kroků uskutečněných k realizaci discgolfového hřiště:

- v létě roku 2018 Zastupitelstvo města Příbor odsouhlasilo zadání Změny č. 1 územního plánu města Příbor, kde je lokalita Z 69 vyčleněna pro plochy veřejné zeleně, které umožní toto využití a zoficializují v návrhové části stávající porost vegetace v území

- po schválení této změny a jejím vydání je možné podat žádost na Krajský úřad Moravskoslezského kraje, a to s žádostí o převedení pozemků ze zemědělského půdního fondu na plochy zeleně

- posléze se mohou činit další kroky ke zřízení tohoto hřiště a umístění mobiliáře.

V současné době (říjen 2019) pro účely prezentace tohoto sportu vzniklo menší discgolfové hřiště v městském parku. Do budoucna se počítá s přemístěním zakoupeného mobiliáře na vhodnější lokalitu (tj. takovou, kde bude možno zřídit standardní počet 9 "jamek" (košů)).

 

Tento materiál byl předložen Radě města Příbor na její 18. schůzi dne 08.10.2019 (materiál č. 21/18/RM/2019). Rada města k projednávanému bodu přijala následující usnesení: "Rada města bere na vědomí petici za vybudování discgolfového hříště v Příboře".

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Petice za vybudování discgolfového hřiště v Příboře.pdf (Neveřejná)