Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:9
Konané dne:11.12.2019
Materiál číslo:7
Název materiálu a návrh usnesení:
Lokalita Za školou Npor. Loma - pojmenování ulic
I. Zastupitelstvo města schvaluje

pro uliční síť v lokalitě Za školou Npor. Loma názvy ulic Za Školou, Myslbekova, Hájovská a Vrchlického, dle zákresu ve výkresu situace na podkladu katastrální ortofotomapy v příloze č. 1.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh pojmenování ulic v nově vznikající uliční síti v lokalitě Za školou Npor. Loma (lokalita ZŠNL).

 

Uliční síť je navržena na základě geometrického plánu č. 3315-66/2019. Místní komunikace a plochy veřejné zeleně dle tohoto GP nejsou doposud zapsány v katastru nemovitostí, v současnosti probíhá řízení o trvalém vynětí půdy ze ZPF k pozemkům pod místní komunikací a plochami veřejné zeleně.

 

Od severu lokality:

 

ulice Za Školou - ulice vedoucí souběžně s ulicí Myslbekovou podél pozemků or. č. 5, 6, 10, 7 a 1, následně se kolmo napojí na pomyslné prodloužení ul. Lomené směrem ke koupališti a vede mezi linií tvořenou pozemky or. č. 4, 8, 12, 13 a 2 a linií tvořenou pozemky 5, 9, 11, 26, 24 a 23. Podél pozemku parc. č. 2178/7 a pozemku or. č. 4 je vedena cyklostezka a stezka pro pěší, umístění vjezdu na uvedené pozemky z cyklostezky se nepředpokládá, tato část zůstává bez pojmenování.

 

ulice Myslbekova - pokračování ulice Myslbekovy z východní strany lokality ZŠNL podél pozemků or. č. 31 a 3

 

ulice Hájovská - mezi linií tvořenou pozemky or. č. 12, 11, 14, 15, 34, 33, 32, 36 a 35 a linií tvořenou pozemky or. č. 13, 26, 25, 22, 17, 16, 21, 20, 19  a 18, tzn. pomyslná spojnice mezi areálem ZŠ Npor. Loma a ul. Hukvaldskou

 

ulice Vrchlického - pokračování ul. Vrchlického podél pozemků or. č. 30, 29, 27, 28,a 2

 

Adresa staveb na pozemcích v "křižovatkách" ulic bude odvozena od situování vchodu a vjezdu na pozemek.

 

Pravopis názvů ulic (užití velkých písmen po předložce) je navržen v souladu s pravidly českého pravopisu.

 

 

Názvy odvozené z prodloužení ul. Myslbekovy a Vrchlického jsou navrženy také s ohledem na přehlednost doručování poštovních zásilek nebo usnadnění orientace v případě nutnosti zásahu integrovaného záchranného systému.

 

Ze zákona o obcích:

§ 28

(1) Obci přísluší rozhodovat o názvech částí obce, ulic a jiných veřejných prostranství.

(3) Ke vzniku, změně názvu nebo zániku části obce a k pojmenování, přejmenování nebo zániku ulice nebo jiného veřejného prostranství dochází zápisem do základního registru územní identifikace, adres a nemovitostí.

 

§29

(1) Název obce, jejích částí, ulic a jiných veřejných prostranství se uvádějí vždy v českém jazyce. Ulice nebo jiná veřejná prostranství se nepojmenovávají shodnými názvy a ani podle jmen žijících osobností veřejného života.

 

§ 30

Označení ulic a jiných veřejných prostranství provede obec na svůj náklad. Vlastník nemovitosti je povinen strpět bezúplatné připevnění tabulky s označením ulice nebo jiného veřejného prostranství na své nemovitosti; v blízkosti tabulky nesmí umístit jiné nápisy. Označení nesmí být poškozeno, odstraněno nebo zakryto.

 

§ 84

(2) Zastupitelstvu obce je vyhrazeno

s) rozhodovat o zřízení a názvech částí obce, o názvech ulic a dalších veřejných prostranství.

 

Usnesení rady města č. 17/19/RM/2019 ze dne 30.10.2019: Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit pro uliční síť v lokalitě Za školou Npor. Loma názvy ulic Za Školou, Myslbekova, Hájovská a Vrchlického (dle upraveného zákresu, ve výkresu situace na podkladu katastrální ortofotomapy - varianta č. 1).

 

 

 
Přílohy:
Příloha č.1: Znázornění ve fotomapě (Veřejná)