Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:9
Konané dne:11.12.2019
Materiál číslo:24
Název materiálu a návrh usnesení:
Dodatek č. 1 smlouvy "Kotlíkové dotace - 3. výzva"
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření Dodatku č. 1 smlouvy o spolupráci v rámci programu "Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji - 3. výzva" mezi Moravskoslezským krajem a městem Příbor, jehož předmětem je navýšení maximální výše příspěvku města Příbor a změna ve finančních zdrojích programu, v předloženém znění.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Venzara
Zpracoval:Ing. Dita Kalužová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Předmětem důvodové zprávy je schválení dodatku č. 1 smlouvy o podpoře kotlíkových dotací - 3. výzva (viz Příloha č. 1 tohoto materiálu). Důvodem pro zpracování dodatku je navýšení maximálního příspěvku města Příbor - více viz materiál 8. zasedání ZM ze dne 23.10.2019. Navýšení příspěvku o 95 tis. Kč z původních 150 tis. Kč na celkových 245 tis. Kč bylo schváleno usnesením 20/8/ZM/2019.

Druhou záležitostí, která si vyžádala sepsání dodatku smlouvy, je změna ve finančních zdrojích, které Moravskoslezský kraj využívá pro financování kotlíkových dotací. Doposud byly všechny finanční prostředky poskytnuty z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP), od 3. výzvy jsou zapojeny i finanční zdroje z podprogramu "Nová zelená úsporám - adaptační a mitigační opatření". Do budoucna navíc není vyloučeno, že financování kotlíkových dotací bude zajištěno i z jiných finančních zdrojů.

Bližší vysvětlení je v dopise z Krajského úřadu, který je uveden níže.

 

Dopis KÚ MSK ze dne 12. listopadu 2019 :

 

Vážená paní, vážený pane,

 

Moravskoslezský kraj má s Vašim městem v rámci programu "Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji - 3. výzva" uzavřenu Smlouvu o spolupráci, na základě které se Vaše obec podílí na spolufinancování výměn neekologických kotlů za ekologické. V rámci uvedené 3. výzvy jsme přijali celkem 10.000 žádostí o dotaci a již předem jsme avizovali, že stávající finanční prostředky z Operačního programu Životní prostředí (500 mil. Kč) nepokryjí všechny žádosti. Na základě jednání s Ministerstvem životního prostředí nám bylo přislíbeno navýšení alokace (o 500 mil. Kč). Tyto nové finanční prostředky nebudou kraji poskytnuty z OPŽP, ale z jiného zdroje, konkrétně z podprogramu "Nová zelená úsporám - adaptační a mitigační opatření", přičemž do budoucna není vyloučeno, že financování kotlíkových dotací bude zajištěno i z jiných finančních zdrojů.

 

Vzhledem k tomu, že je ve výše uvedené Smlouvě o spolupráci citován stávající finanční zdroj, ze kterého jsou výměny kotlů realizovány a tomu, že nový finanční zdroj není shodný, je zapotřebí přizpůsobit Smlouvu o spolupráci uzavřením dodatku, ve kterém je také zohledněno Vaše spolufinancování, resp. navýšení maximálního obecního příspěvku.  

 

Z tohoto důvodu Vám v příloze zasílám dodatek ke Smlouvě o spolupráci a prosím Vás o jeho projednání v nejbližším termínu konání zastupitelstva města.

 

Po projednání prosím o zaslání patřičného počtu dodatků na níže uvedené kontakty společně s výpisem z usnesení zastupitelstva města, kde byl tento dotatek schválen.

 

Děkuji Vám za spolupráci a přeji hezký den.

 

S pozdravem

 

Mgr. Lucie Rašková

finanční manažer

Odbor regionálního rozvoje a cestovního ruchu

Krajský úřad Moravskoslezského kraje

28. října 117

702 18 Ostrava

telefon: 595 622 933

e-mail: lucie.raskova@msk.cz, www.msk.cz

Přílohy:
Příloha č.1: Příbor_dodatek_financování-POR.docx (Veřejná)