Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:9
Konané dne:11.12.2019
Materiál číslo:25
Název materiálu a návrh usnesení:
Obecně závazná vyhláška města Příbor o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů
I. Zastupitelstvo města schvaluje

Obecně závaznou vyhlášku města Příbor č. .../2019 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, v předloženém znění.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Venzara
Zpracoval:Ing. Dita Kalužová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Systém nakládání s odpady v Příboře je zajišťován podle zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech, systém stanoví Obecně závazná vyhláška města Příbor č. 1/2015. Město má zpracován nový Plán odpadového hospodářství, který platí od roku 2017 a každoročně se aktualizuje.

V příloze tohoto materiálu je předkládána k projednání nová obecně závazná vyhláška (dále jen "OZV") o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, která by měla být účinná od 01.01.2020. Znění nové OZV bylo zkonzultováno s odborem dozoru MV ČR.

Stávající OZV č. 3/2018 se předkládanou vyhláškou ruší.

Pro doplnění uvádíme, že výše poplatku pro rok 2020 byla již schválena na 8. zasedání ZM v materiálu č. 13, a to ve výši 492 Kč.

Rada města Příbor projednala konečné znění této obecně závazné vyhlášky na své schůzi dne 10.12.2019.

Přílohy:
Příloha č.1: Priloha c. 1_OZV_konecna uprava_schvaleno MV (2).doc (Veřejná)