Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:10
Konané dne:12.02.2020
Materiál číslo:10
Název materiálu a návrh usnesení:
Prodej části pozemku parc. č. 258/2 k. ú. Hájov
I. Zastupitelstvo města neschvaluje

prodej části pozemku parc. č. 258/2 v k. ú. Hájov panu Zdeňku Kuchařovi dle jeho žádosti ze dne 23.09.2019.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 7
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města překládá zastupitelstvu města k projednání žádost pana Zdeňka Kuchaře, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ . Předmětem žádosti ze dne 23.09.2019 je prodej části pozemku parc. č. 258/2 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Hájov. Z celkové výměry pozemku činící 1 371 m2, požaduje p. Kuchař k prodeji část o výměře cca 55 m2. Tato část je vymezena živým plotem a je dlouhodobě užívána společně s dalšími nemovitostmi p. Kuchaře - pozemky parc. č. 313/2 a 313/11, které tvoří prostranství kolem rodinného domu č. p. 105 v Hájově.

 

Živý plot vysázel žadatel v dobré víře, že takto ohraničuje pozemky, které jsou jeho vlastnictvím. V současné době má žadatel zájem stávající stav majetkoprávně vypořádat a část pozemku města odkoupit. Po odkoupení užívané části má žadatel záměr vybudovat vjezdovou bránu a vstupní branku na své pozemky. 

 

Žadatel nabízí kupní cenu 240 Kč/m2 a úhradu všech nákladů souvisejících s prodejem - vyhotovení geometrického plánu, poplatky za vklad práva do katastru nemovitostí apod.Nabízená kupní cena je v souladu s Pravidly. 

 

Ze stanoviska TSMP: kladné stanovisko

Ze stanoviska ORM: prodej nedoporučen, navrženo řešit formou pronájmu.

Ze stanoviska OISM-ÚP: záměr žadatele není v souladu s územním plánem, prodej nedoporučen. Z dalšího jednání s Ing. Šablaturovou (OISM-ÚP) vyplynulo, že žadatel by měl v případě realizace oplocení s bránou a brankou tuto stavbu realizovat na skutečné hranici pozemků 258/2 a 313/2, tzn. z pohledu z komunikace za živým plotem. 

 

Z usnesení finančního výboru - schůze dne 13.11.2019: finanční výbor doporučuje zastupitelstvu města neschválit prodej části pozemku parc. č. 258/2 panu Zdeňku Kuchařovi.

Usnesení RM č. 13/21/RM/2019 ze dne 10.12.2019: rada města doporučuje zastupitelstvu města neschválit prodej části pozemku parc. č. 25/2 v k. ú. Hájov panu Zdeňku Kuchařovi dle jeho žádosti ze dne 23.09.2019.

 

Pan Kuchař byl o usnesení rady města informován e-mailem, předběžně telefonicky sdělil, že o pronájmu do budoucna neuvažuje, v případě realizace oplocení bude toto umístěno na skutečné hranici mezi jeho pozemkem a pozemkem města. Toto stanovisko písemně potvrdil e-mailem dne 21.01.2020.

 

Návrh usnesení je vypracován s ohledem na citovaná stanoviska a usnesení. Navíc se v tomto případě nejedná o část pozemku dlouhodobě zastavěnou stavbou, není tedy nutno žádnou stavbu, nebo její část z předmětného pozemku odstraňovat.

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Fotomapa zájmového území (Veřejná)
Příloha č.3: Žádost o prodej (Veřejná)
Příloha č.4: Fotodokumentace (Veřejná)
Příloha č.5: Stanovisko TSMP (Veřejná)
Příloha č.6: Stanovisko ORM (Veřejná)
Příloha č.7: Stanovisko OISM-ÚP (Veřejná)