Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:11
Konané dne:25.03.2020
Materiál číslo:22
Název materiálu a návrh usnesení:
Návrh na změnu Základní listiny komunitnímu plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit
I. Zastupitelstvo města schvaluje

dle předloženého návrhu změnu Základní listiny komunitního plánování sociálních služeb a souvisejících aktivit. 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Mgr. Karolína Najzarová
Zpracoval:Bc. Lenka Filipcová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Dne 04.02.2020 Rada města Příbora souhlasila se zahájením IV. cyklu komunitního plánování pro přípravu Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a souvisejících aktivit města Příbora na období 2021 - 2023.

 

V souvislostí se zahájením dalšího cyklu komunitního plánování proběhla dne 24.02.2020 v pracovních skupinách komunitního plánování revize základních dokumentů komunitního plánování a také revize docházky a aktivní účasti členů v obou pracovních skupinách. Na společném pracovním jednání se členové Pracovní skupiny pro seniory a osoby se zdravotním postižením a Pracovní skupiny pro rodiny a děti a osoby ohrožené sociálním vyloučením dohodli na změně Jednacího řádu pracovních skupin a na změně Základní listiny pro komunitní plánování.

 

Jednací řád řídící skupiny a pracovních skupin pro plánování sociálních služeb schválila Rada města Příbora usnesením č. 20/9/1 dne 09.10.2007. V souladu se čl. V. tohoto Jednacího řádu změnu jednacího řádu schvaluje Rada města Příbora, a proto byl návrh na změnu Jednacího řádu předložen ke schválení Radě města Příbora dne 17.03.2020.    

 

Základní listinu pro plánování sociálních služeb ve městě Příboře schválilo Zastupitelstvo města Příbora usnesením č. 9/7/1/2 dne 25.10.2007. V souladu s čl. V této Základní listiny lze dle potřeby navrhovat úpravy Základní listiny prostřednictvím řídící skupiny, která následně předloží návrh ke schválení Zastupitelstvu města Příbora. Základní listinu komunitního plánování, jako základní dokument, kterým se deklaruje vůle komunitního plánování, schvaluje zastupitelstvo města. Vzhledem k tomu, že se do komunitního plánování zapojily rovněž dvě spádové obce, budou Základní listinu pro komunitní plánování rovněž schvalovat Zastupitelstva obcí Kateřinice a Skotnice.

 

V obou základních dokumentech komunitního plánování (Základní listiny a Jednacího řádu) nedošlo k žádným podstatným změnám. Stále musí být zachovány všechny principy, hodnoty a cíle komunitního plánování. Jedná se o revizi, aktualizaci a úpravy dokumentů, ke kterým dochází na základě zkušeností při jednáních v pracovních skupinách. Jedná se o vhodnější formulování, upřesnění nebo doplnění pojmů mimo jiné také v souvislostí se zapojením dvou spádových obcí do společného komunitního plánování. Pro lepší orientaci dokumentu jsou změny a doplnění v textu vyznačeny modrým písmem (viz příloha č. 1).  

 

V souladu s principy komunitního plánování a s dosud platným Jednacím řádem a Základní listinou komunitního plánování byly návrhy obou dokumentů projednány na společném jednání Pracovní skupiny pro rodiny a děti a osoby ohrožené sociálním vyloučením a Pracovní skupiny pro seniory a osoby se zdravotním postižením, které se uskutečnilo 24.02.2020.

 

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem předkládá Řídící skupina komunitního plánování Zastupitelstvu města Příbora ke schválení návrh na změnu Základní listiny pro komunitní plánování.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Návrh Základní listiny komunitního plánování pro ZM.pdf (Veřejná)