Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:12
Konané v mimořádném termínu dne:06.05.2020
Materiál číslo:13
Název materiálu a návrh usnesení:
Lokalita Za školou Npor. Loma - zrušení rezervace pozemků
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

informaci o zrušení rezervace pozemku parc. č. 2178/6 v k. ú. Příbor z důvodu neuhrazení kupní ceny a dalších souvisejících plateb v termínu dle Pravidel prodeje pozemků v lokalitě Za školou Npor. Loma v Příboře. 

II. Zastupitelstvo města bere na vědomí

informaci o zrušení rezervace pozemku parc. č. 2178/23 v k. ú. Příbor z důvodu neuhrazení kupní ceny a dalších souvisejících plateb v termínu dle Pravidel prodeje pozemků v lokalitě Za školou Npor. Loma v Příboře.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Místostarosta informuje zastupitelstvo města o zrušení rezervací pozemků parc. č. 2178/6 a 2178/23 v k. ú. Příbor. Jedná se o pozemky or. č. 1 a or. č. 9 v lokalitě ZŠNL. Prodej obou pozemků byl schválen usnesením zastupitelstva města dne 23.10.2019. Žadatelé o prodej byli o usnesení ZM písemně vyrozuměni a byly jim zaslány pokyny k úhradě kupní cena a dalších plateb - poplatek za připojení k distribuční síti ČEZ Distribuce a. s. a jistiny ve výši 100 000 Kč. Před uplynutím lhůty splatnosti, tj.  90 dnů ode dne doručení vyrozumění o usnesení ZM, odbor ISM e-mailem žadatele upozornil na blížící se termín splatnosti a na možnost (bez zaručení výsledku) požádat ZM o prodloužení lhůty. Ani v jednom případě odbor ISM neobdržel odpověď ani příslušnou žádost. 

 

Po marném uplynutí lhůty splatnosti odbor ISM zrušil rezervace pozemků a ty tak byly uvolněny pro další zájemce. Jistina ve výši 10 000 Kč v obou případech propadá ve prospěch města jako pokuta za nedodržení závazku na straně žadatele.

 

O zrušení rezervace a propadnutí jistiny byli žadatelé e-mailem informováni, bez další odezvy.

 

Pozn.: O uvolněný pozemek or. č. 1 následně požádal v rámci "výměny" další žadatel - manželé Orlíkovi - viz materiál také předložený 11. zasedání ZM.