Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:12
Konané v mimořádném termínu dne:06.05.2020
Materiál číslo:18
Název materiálu a návrh usnesení:
Darování mostu ev. č. M5 přes Sedlničku
I. Zastupitelstvo města schvaluje

darovací smlouvu mezi městem Příbor a Moravskoslezským krajem na mostní objekt M5 přes vodní tok Sedlničku.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 2
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Ing. Radoslav Römer
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města ke schválení darovací smlouvu mostu ev. č. M5 přes vodní tok Sedlničku mezi městem Příbor a Moravskoslezským krajem. Rada města na svém zasedání dne 28.04.2020 přijala usnesení, kterým doporučuje zastupitelstvu města schválit předloženou darovací smlouvu.

Most je dosud veden v majetku města a nachází se za Boroveckými rybníky, původně byl součástí účelové komunikace vedoucí k obci Sedlnice. V průběhu minulých let byl v rámci stavby "D48 Rybí - MÚK Rychaltice" kompletně zrekonstruován jako stavební objekt č. C 256 (jeho předešlý stav byl v roce 2016 zhodnocen stupněm 5 - špatný) a stal se součástí nové komunikace III. tř., která je souběžná s D48. Kolaudační souhlas na užívání souběžné komunikace III. třídy a zrekonstruovaného mostu byl vydán odborem územního plánování a stavebního řádu v Novém Jičíně dne 26.07.2018. Pozemky pod předmětným mostem se nachází v k. ú. Sedlnice a jsou majetkem České republiky.

V nastalé situaci je most ev. č. M5 pro město Příbor nepotřebný majetek, jelikož se nachází na komunikaci III. třídy (vede od kruhovému objezdu ke křižovatce silnic vedoucích na Sedlnici, Závišice a Libhošť), která je v majetku Moravskoslezského kraje a správa údržba je zajišťovaná Správou silnic Moravskoslezského kraje, příspěvkovou organizací.

Předkládaná darovací smlouva byla schválená usnesením zastupitelstva kraje č. 12/1397.

V majetku města je vedena hodnota původního mostu ve výši 582 855 Kč.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace mostů (Veřejná)
Příloha č.2: Darovací smlouva (Veřejná)