Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:13
Konané dne:24.06.2020
Materiál číslo:15
Název materiálu a návrh usnesení:
Náhrada výdělku ušlého v souvislosti s výkonem funkce člena ZM
I. Zastupitelstvo města stanovuje

s účinností od 01.07.2020 v souladu s ustanovením § 71 odst. 3 zákona o obcích nejvyšší částku, kterou lze jako náhradu výdělku ušlého v souvislosti s výkonem funkce poskytnout v souhrnu za kalendářní měsíc, a to 4 000 Kč. 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Bc. Eva Plišová
Zpracoval:Bc. Eva Plišová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Podle § 71 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů,  poskytuje obec ze svých rozpočtových prostředků neuvolněným členům zastupitelstva obce, kteří jsou podnikající fyzické osoby nebo osoby provozující jinou samostatnou výdělečnou činnost, náhradu výdělku ušlého v souvislosti s výkonem jejich funkce paušální částkou. Zastupitelstvo obce stanovuje paušální částku za hodinu a nejvyšší částku, kterou lze jako náhradu výdělku ušlého v souvislosti s výkonem funkce poskytnout v souhrnu za kalendářní měsíc.

Zastupitelstvo města svým usnesením č. 23/1/ZM/2018 ze dne 01.11.2018 stanovilo paušální částku ve výši 220 Kč za hodinu, přičemž zároveň nebyla stanovena také nejvyšší částka, kterou lze jako náhradu výdělku ušlého s výkonem funkce poskytnout v souhrnu za kalendářní měsíc.

V souvislosti s výše uvedeným se zastupitelstvu města předkládá návrh na nejvyšší částku, kterou lze jako náhradu výdělku ušlého v souvislosti s výkonem funkce poskytnout v souhrnu za kalendářní měsíc ve výši 4 000 Kč. 

 

Nejvyšší částka, kterou lze poskytnout v souhrnu za kalendářní měsíc je odvozena z průměrného měsíčného počtu zasedání rady města a zasedání případných komisí a výborů.