Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:13
Konané dne:24.06.2020
Materiál číslo:6
Název materiálu a návrh usnesení:
Převod pozemků - doplnění parkovacích ploch na ul. Štramberské
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření smlouvy, v předloženém znění, o budoucí smlouvě darovací, mezi budoucím dárcem Moravskoslezským krajem, IČO 70890692 a městem Příbor, jíž předmětem je bezúplatný převod částí pozemku parc. č. 3284/1 v k. ú. Příbor, trvale dotčených stavbou "Doplnění dvou parkovacích ploch na Štramberské ulici u křižovatky s ulicí Npor. Loma", a to v rozsahu cca 228 m2, dle zákresu ve výkresu situace.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 3
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh smlouvy o uzavření budoucí smlouvy darovací. Předmětem bezúplatného převodu - darování, jsou části pozemku parc. č. 3284/1 v k. ú. Příbor o celkové výměře cca 228 m2

 

Tyto pozemkové části budou trvale dotčeny stavbou parkovacích míst na ul. Štramberské realizovaných v rámci investiční akce "Doplnění dvou parkovacích ploch na Štramberské ulici u křižovatky s ulicí Npor. Loma". Jedná se o parkovací plochy pro podélné stání na obou stranách ul. Štramberské.

 

Pozemek parc. č. 3284/1 je ve vlastnictví Moravskoslezského kraje s právem hospodaření pro Správu silnic Moravskoslezského kraje (SS MSK). V rámci přípravy stavby požádal odbor investic a správy majetku SS MSK o předložení návrhu darovací smlouvy.

 

Návrh smlouvy předložený SS MSK, v plném znění v příloze, odpovídá standardnímu znění smluv uzavíraných v obdobných případech. V tomto znění bude smlouva schválena zastupitelstvem kraje.

 

Návrh smlouvy nebyl postoupen k odsouhlasení jiným odborům, komisím či výborům, jedná se o převod nemovitostí na žádost města.

 

Usnesení RM č. 9/30/RM/2020 ze dne 29.05.2020:

"Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit uzavření smlouvy, v předloženém znění, o budoucí smlouvě darovací, mezi budoucím dárcem Moravskoslezským krajem, IČO 70890692 a městem Příbor, jíž předmětem je bezúplatný převod částí pozemku parc. č. 3284/1 v k. ú. Příbor, trvale dotčených stavbou "Doplnění dvou parkovacích ploch na Štramberské ulici u křižovatky s ulicí Npor. Loma", a to v rozsahu cca 228 m2, dle zákresu ve výkresu situace."

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Výkres situace (Veřejná)
Příloha č.3: Návrh smlouvy (Veřejná)