Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:13
Konané dne:24.06.2020
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Prodej části pozemku parc. č. 54/1 k. ú. Příbor - vstup do domu č. p. 398
I. Zastupitelstvo města schvaluje

prodej pozemku parc. č. 54/3 ostatní plocha - jiná plocha v k. ú. Příbor o výměře 8 m2, odděleného z pozemku parc. č. 54/1 geometrickým plánem č. 3342-21/2020 vypracovaným Václavem Maťátkem, panu Robertu Taichmanovi, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░ , za kupní cenu 1 936 Kč včetně DPH, dle kupní smlouvy v předloženém znění. Náklady spojené s převodem nemovitosti uhradí kupující.

 

 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 8
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města přijala na své 20. schůzi dne 19.11.2019 usnesení č. 10/20/RM/2019 ve znění:

 

10/20/RM/2019 Prodej části pozemku parc. č. 54/1 k. ú. Příbor - vstup do domu č. p. 398 

I. Rada města ukládá vedoucímu OISM zveřejnit po dobu 15 dnů na úřední desce MÚ záměr města prodat panu Robertovi Taichmanovi, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , část pozemku parc. č. 54/1 v k. ú. Příbor, dotčenou stavbou vstupního schodiště do domu č. p. 398 o výměře cca 10 m2, za podmínek: 

  • kupní cena 200 Kč/m2 plus DPH v zákonné výši, 
  • náklady spojené s převodem nemovitosti - vyhotovení geometrického plánu, poplatky za vklad práva do katastru nemovitostí apod., uhradí kupující.

II. Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit prodej části pozemku parc. č. 54/1 v k. ú. Příbor, dotčené stavbou vstupního schodiště do domu č. p. 398 o výměře cca 10 m2, panu Robertovi Taichmanovi, bytem ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ , za kupní cenu 200 Kč/m2 plus DPH v zákonné výši. Náklady spojené s převodem nemovitosti uhradí kupující.

 

Usnesení bylo přijato na základě žádosti pana Roberta Taichmana ze dne 26.08.2019. Předmětem žádosti je prodej části pozemku parc. č. 54/1 v k. ú. Příbor, na které se historicky dlouhodobě nachází vstup do domu 398 na ul. Stojanově - schodiště s podestou. Žadatel v současné době dům rekonstruuje a v rámci rekonstrukce upravil předmětné schodiště, které bylo v havarijním stavu. Úpravy byly konzultovány s příslušným orgánem památkové péče. Rozsah dotčení pozemku města činil dle orientačního měření cca 10 m2

 

Odkoupením části pozemku pod schodištěm zamýšlí žadatel dosáhnout majetkoprávního vypořádání tak, aby došlo ke sjednocení vlastnictví pozemku i stavby na něm se nacházející.  

 

Cena 200 Kč/m2 navržená žadatelem je v souladu s Pravidly.

 

Ze stanoviska TSMP: kladné stanovisko k prodeji

Ze stanoviska ORM: prodej doporučen.

Ze stanoviska OISM-ÚP: prodej doporučen.

Stanovisko finančního výboru - schůze dne 13.11.2019 - prodej za uvedenou cenu doporučen.

 

Záměr prodeje byl zveřejněn na úřední desce MÚ ve dnech 25.11.2019 - 11.12.2019. K záměru nebyly ze strany veřejnosti uplatněny námitky ani připomínky. 

 

Odbor ISM přijatém usnesení rady města informoval žadatele, který sdělil, že zajistí příslušný geometrický plán. Doloženým geometrickým plánem je část pozemku pod vstupním schodištěm označena jako pozemek parc. č. 54/3 o výměře 8 m2.

Úpravu údajů související s tímto prodejem v územním plánu, tedy převod pozemku z plochy "Komunikace" do plochy "Smíšené obytné - městské centrum", zabezpečí v další změně ÚP pořizovatel územního plánu, odbor investic a správy majetku.

 

Návrh usnesení je vypracován v souladu s citovanými stanovisky a usneseními.

 

Návrh kupní smlouvy je předložen ve standardním znění pro tyto účely.

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Žádost o prodej (Veřejná)
Příloha č.3: Fotodokumentace (Veřejná)
Příloha č.4: Stanovisko TSMP (Veřejná)
Příloha č.5: Stanovisko ORM (Veřejná)
Příloha č.6: Stanovisko OISM - ÚP (Veřejná)
Příloha č.7: Návrh kupní smlouvy (Veřejná)
Příloha č.8: Geometrický plán (Veřejná)