Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:18
Konané dne:24.03.2021
Materiál číslo:14
Název materiálu a návrh usnesení:
Informace k podaným a připravovaným žádostem města o dotace
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

informace k podaným a připravovaným žádostem města o dotace.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. Jaroslav Venzara
Zpracoval:Petra Kantorová DiS
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

V souladu s Plánem práce Zastupitelstva města Příbora je předkládána informace o podaných a připravovaných žádostech města o dotace. Zájmem města je podávat žádosti o dotace jak na spolufinancování investičních akcí s vysokou finanční náročností, tak také na činnosti provozního charakteru, které vyplývají z činnosti a náplně jednotlivých orgánů, složek a organizací města.

Projektová příprava jednotlivých záměrů včetně zpracování podkladů pro žádosti o dotace je finančně zajištěna již schválenými prostředky v rozpočtu města, případně se potřebné finance vyčleňují z výdajové části rozpočtu města z §3635 Příprava projektů, podklady pro dotace.

Při sestavení přehledu dotací byly zapracovány informace z ostatních odborů MÚ, v přehledu jsou uvedeny proplacené žádosti, podané žádosti a připravované žádosti. Přehledný soupis žádostí města o dotační finanční podporu je uveden v Příloze č. 1 tohoto materiálu.

Vzhledem k počtu a objemu všech akcí doporučujeme neprodleně vyhodnotit a zabezpečit personální a finanční kapacitu jak při projektové přípravě, tak v realizační fázi. V opačném případě je reálné riziko odstoupení města od již schválených dotací, např. z důvodu nedodržení stanovených termínů realizace.

Město Příbor bude podávat žádosti o prodloužení termínů pro dodání podkladů k rozhodnutí o poskytnutí dotace celkem u 6 dotací, vesměs se jedná o snížení energetické náročnosti objektů ve vlastnictví města (budova TS, bývalá ZŠ Dukelská, objekty mateřských škol). Prodloužení termínů již bylo předjednáno s poskytovatelem dotace.

Na základě oficiálně potvrzených a odsouhlasených nových termínů bude připraven materiál, který by se měl zabývat kapacitními požadavky na přípravu a realizace nejen výše uvedených projektů, ale i dalších akcí, které jsou připraveny projekčně a případně i podpořeny finanční podporou z příslušného dotačního titulu.

Materiál bude připraven ve spolupráci s odborem investic a odborem finančním, budou do něj promítnuty i aktuální stavy ostatních projektů a investičních akcí. Jeho zpracování lze předpokládat na konci dubna tohoto roku.

-------------------------------

Rada města Příbora projednala tento materiál na své 44. schůzi dne 16.03.2021 a přijala následující usnesení:

25/44/RM/2021 Informace k podaným a připravovaným žádostem města o dotace (č. bodu programu: 25)

I. Rada města bere na vědomí informace k podaným a připravovaným žádostem města o dotace.

 

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Přehled dotací k 05.03.2021 (Veřejná)