Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:19
Konané dne:26.05.2021
Materiál číslo:13
Název materiálu a návrh usnesení:
Žádost ZŠ Npor. Loma o souhlas s podáním žádosti o podporu v rámci 24. výzvy MAS Lašsko, z. s. - IROP - Základní vzdělávání
I. Zastupitelstvo města schvaluje

zapojení Základní školy Npor. Loma Příbor Školní 1510 okres Nový Jičín, příspěvkové organizace a podání žádosti o podporu v rámci výzvy č. 24 MAS Lašsko, z. s. - IROP - Základní vzdělávání ve vazbě na 68. výzvu ŘO IROP "Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení - integrované projekty CLLD".

 

II. Zastupitelstvo města schvaluje

zajištění předfinancování projektu s celkovými náklady 530 000 Kč formou návratné finanční výpomoci ve výši 95 % těchto nákladů a poskytnutím spolufinancování tohoto projektu zřizovatelem ve výši 5 % těchto nákladů.

 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Mgr. Pavel Netušil
Zpracoval:Ing. Kamila Nenutilová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Předkládáme Zastupitelstvu města Příbora žádost Základní školy Npor. Loma o schválení záměru příspěvkové organizace zapojit se s projektem "Modernizace vybavení odborné výuky ZŠ Npor. Loma Příbor" do výzvy č. 24. MAS Lašsko, z. s. - IROP - Základní vzdělávání ve vazbě na 68. výzvu ŘO IROP "Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení - intergrované projekty CLLD".

Cílem projektu je pořízení moderních výukových pomůcek pro zkvalitnění výuky v základní škole. V rámci projektu budou pořízeny mechanické a robotické stavebnice, vybavení pro 3D tisk a pomůcky podporující práci žáků s digitálními technologiemi, vše ve vazbě na rozvoj klíčových kompetencí IROP.

 

Celkový rozpočet projektu je 530 000 Kč. Na projekt bude poskytnuta dotace ve výši 95 %, tj. 503 500 Kč. Spoluúčast žadatele, tj. spolufinancování projektu zřizovatelem činí 5 % celkových nákladů, tj. 26 500 Kč.

Předpokládaný termín realizace je leden - červen 2022. 

Částka 503 500 Kč bude řešena formou návratné finanční výpomoci příspěvkové organizaci, tj.předfinancováním ze strany zřizovatele.

 

Problematiku smluv o půjčce nebo o úvěru u příspěvkových organizací řeší zákon č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů.

Stejně tak tento zákon řeší i otázku návratných finančních výpomocí od zřizovatele.

§34

Úvěry, půjčky a ručení příspěvkové organizace

(1) Příspěvková organizace je oprávněna uzavírat smlouvy o půjčce5) nebo o úvěru6) jen po předchozím písemném souhlasu zřizovatele. Tento souhlas se nevyžaduje v případě půjček zaměstnancům z fondu kulturních a sociálních potřeb. K dočasnému krytí svých potřeb může získat od svého zřizovatele návratnou finanční výpomoc, jestliže je její vrácení zabezpečeno jejími výnosy běžného roku, nejpozději však do 31. března následujícího roku, nestanoví-li zřizovatel lhůtu delší.

 

Materiál projednala rada města dne 27.04.2021 s následujícím usnesením:

31/46/RM/2021 Žádost ZŠ Npor. Loma o souhlas s podáním žádosti o podporu v rámci 24. výzvy MAS Lašsko, z. s. - IROP - Základní vzdělávání

(č. bodu programu: 31)

 

I. Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit

zapojení Základní školy Npor. Loma Příbor Školní 1510 okres Nový Jičín, příspěvkové organizace a podání žádosti o

podporu v rámci výzvy č. 24 MAS Lašsko, z. s. - IROP - Základní vzdělávání ve vazbě na 68. výzvu ŘO IROP

"Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení - integrované projekty CLLD".

 

II. Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit

zajištění předfinancování projektu s celkovými náklady 530 000 Kč formou návratné finanční výpomoci ve výši 95 % těchto nákladů a poskytnutím spolufinancování tohoto projektu zřizovatelem ve výši 5 % těchto nákladů.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Žádost o udělení souhlasu zřizovatele.pdf (Veřejná)