Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:19
Konané dne:26.05.2021
Materiál číslo:20
Název materiálu a návrh usnesení:
Obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví školské obvody základních škol zřízených městem Příbor a část školského obvodu základní školy zřízené městem.
I. Zastupitelstvo města vydává

Obecně závaznou vyhlášku č. _/2021, kterou se stanoví školské obvody základních škol zřízených městem Příbor a část školského obvodu základní školy zřízené městem.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Iveta Busková
Zpracoval:Petra Richterová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Odbor kultury, školství, sportu a cestovního ruchu předkládá Zastupitelstvu města Příbora Obecně závaznou vyhlášku č. _/2021, kterou se stanoví školské obvody základních škol zřízených městem Příbor a část školského obvodu základní školy zřízené městem (dále jen OZV).

 

Nová OZV se vydává z důvodu změny školských obvodů přesunem stávajících a doplnění nově vzniklých ulic.

Nově vzniklé ulice Hájovská a Za Školou se doplňují do školského obvodu Základní školy Npor. Loma Příbor Školní 1510 okres Nový Jičín, příspěvkové organizace. Zároveň se z tohoto školského obvodu přesouvají ulice Bonifáce Buska, Na hrázi, Na Valše, Štramberská a Švédská do školského obvodu Základní školy Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín.

 

Změny byly konzultovány s ředitelkami obou příborských základních škol.

 

Tato vyhláška nahrazuje OZV č. 3/2005, kterou se stanoví školské obvody základních škol zřízených městem Příbor a část společného školského obvodu základní školy ze dne 24.11.2005.

 

Navrhovaná OZV byla právně posouzena Ministerstvem vnitra ČR, Odborem veřejné správy, dozoru a kontroly, oddělením dozoru Ostrava se závěrem, že u všech článků zařazených do Obecně závazné vyhlášky, nebyl shledán rozpor se zákonem.

Přílohy:
Příloha č.1: Školské obvody ZŠ_2021.pdf (Veřejná)