Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:19
Konané dne:26.05.2021
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Majetkoprávní vypořádání užívání pozemků v k. ú. Hájov - Raškův chodník
I. Zastupitelstvo města schvaluje

převzetí pozemků parc. č. 126/9 a 126/10 v k. ú. Hájov o celkové výměře 155 m2, specifikované geometrickým plánem č. 492-13/2021, vypracovaným Václavem Maťátkem, do majetku města formou bezúplatného převodu od manželů Václava a Moniky Jalůvkových, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ , dle darovací smlouvy, v předloženém znění.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 3
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh darovací smlouvy řešící převod pozemků dotčených tělesem místní komunikace do majetku města. Jedná se o pozemky parc. č. 126/9 a 126/10 v k. ú. Hájov oddělené z pozemků manž. Václava a Moniky Jalůvkových. Vlastníci pozemků nabídli městu bezúplatný převod těchto částí pozemků s tím, že město ponese náklady spojené s převodem nemovitostí, tzn. vyhotovení geometrického plánu a úhradu poplatků za vklad práva do katastru nemovitostí.

 

Jednání s vlastníky pozemků proběhlo v rámci dlouhodobé snahy města dosáhnout majetkoprávního vypořádání stavu, kdy pozemky soukromých osob jsou dotčeny tělesem komunikací v majetku a správě města, v tomto případě se jedná o komunikaci "Raškův chodník".

 

Rada města dne 06.04.2021 usnesením č. 7/45/RM/2021.II. doporučila zastupitelstvu města předmětné pozemky do majetku města formou bezúplatného převodu převzít.

 

Návrh usnesení je vypracován na základě uvedených skutečností. Návrh darovací smlouvy byl konzultován s JUDr. Michálkem a následně odsouhlasen vlastníky pozemků.

 

S dalším vlastníkem pozemku dotčeného touto komunikací se doposud nepodařilo dosáhnout oboustranně uspokojivé dohody.

 

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Geometrický plán (Veřejná)
Příloha č.3: Návrh darovací smlouvy (Veřejná)