Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:20
Konané dne:23.06.2021
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Převod pozemku parc. č. 2392/4 k. ú. Příbor do majetku města - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření smlouvy, v předloženém znění, mezi Českou republikou - Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových a městem Příborem, jejímž předmětem je bezúplatný převod pozemku parc. č. 2392/4 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Příbor z majetku ČR do vlastnictví města Příbora.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 3
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh darovací smlouvy předložené Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. Předmětem smlouvy je bezúplatný převod pozemku parc. č. 2392/4 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Příbor o výměře 93 m2.

 

Jedná se o pozemek na ulici Větřkovské, resp. na části ulice spojující páteřní část ulice Větřkovské a ul. Na Nivách, (adresa domů č. p. 836 a 980 je uváděna na ul. Větřkovské), dotčený tělesem místní komunikace III. třídy vedené v pasportu komunikací města pod ev. č. 101c. Komunikace je dlouhodobě udržována a spravována městem.

 

Odbor IRSM již v roce 2013 oslovil ÚZSVM se žádostí o převod pozemku parc. č. 2392/4 do majetku města, aby tak došlo ke sjednocení vlastnictví pozemku i stavby na něm situované. ÚZSVM v odpovědi uvedl, že poté, co budou prověřeny nabývací tituly k pozemku a bude jednoznačné, že pozemek je oprávněným vlastnictvím ČR, budou zahájeny úkony k převodu pozemku. Součástí sdělení bylo upozornění, že se jedná o časově náročný administrativní úkon. 

 

Dne 12.05.2021 byl odboru IRSM předložen návrh darovací smlouvy, který je součástí tohoto materiálu. Návrh smlouvy neobsahuje žádná nestandardní ustanovení.

 

Odbor IRSM nežádal o stanovisko k převodu pozemku technické služby, které již pozemek dlouhodobě udržují, ani jiné odbory MÚ, komise či výbory; převod pozemku je realizován na základě žádosti města.

 

Vzhledem k charakteru věci a v rámci urychlení jednání je návrh smlouvy postoupen přímo zastupitelstvu města.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Korespondence s ÚZSVM (Veřejná)
Příloha č.3: Návrh smlouvy (Veřejná)