Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:20
Konané dne:23.06.2021
Materiál číslo:9
Název materiálu a návrh usnesení:
Převod pozemku parc. č. 3252/3 k. ú. Příbor do majetku města - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
I. Zastupitelstvo města schvaluje

bezúplatný převod pozemku parc. č. 3252/3 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Příbor o výměře 56 m2 do majetku města Příbora dle nabídky České republiky - Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ze dne 15.03.2021.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 4
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání nabídku České republiky, zastoupené Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. Předmětem nabídky ze dne 15.03.2021 je bezúplatný převod pozemku parc. č. 3252/3 ostatní plocha-ostatní komunikace v k. ú. Příbor o výměře 56 m2 do majetku města. Informace, že jsou splněny podmínky pro bezúplatný převod ve veřejném zájmu byla dodatečně poskytnuta e-mailem.

 

Na pozemku se nachází část tělesa místní komunikace III. třídy vedené v pasportu komunikací pod ev. č. 1c, komunikace je ve vlastnictví města. Jedná se o místní komunikaci ve směru od skateparku k ČS LPG.

 

Odbor IRSM požádal o stanovisko k nabídce pouze správce komunikace technické služby. Další stanoviska nejsou nutná, protože využití pozemku je dlouhodobě historicky jednoznačné.

 

Technické služby vydaly k převodu pozemku do majetku města kladné stanovisko.

 

Usnesení finančního výboru - schůze dne 28.04.2021: FV doporučuje ZM bezúplatný převod pozemku parc. č. 3252/3 ostat. plocha - ostatní komunikace o výměře 56 m2 od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových do majetku města.

 

Usnesení RM č. 14/47/RM/2021 ze dne 18.05.2021: Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit bezúplatný převod pozemku parc. č. 3252/3 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Příbor o výměře 56 m2 do majetku města Příbora dle nabídky Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ze dne 15.03.2021.

 

ÚZSVM předloží návrh darovací smlouvy poté, co bude informován o usnesení zastupitelstva města. Znění smlouvy bude konzultováno s právníkem MÚ. Pokud předložený návrh smlouvy nebude obsahovat žádná smluvní ustanovení podléhající dalšímu schválení ze strany ZM, bude smlouva podepsána a postoupena ke vkladu do katastru nemovitostí bez dalšího projednání v ZM.

 

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Nabídka ÚZSVM (Veřejná)
Příloha č.3: Doplnění nabídky (Veřejná)
Příloha č.4: Stanovisko TSMP (Veřejná)