Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:22
Konané dne:20.10.2021
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Převzetí části pozemku parc. č. 440/1 k. ú. Hájov - Moravskoslezský kraj
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření smlouvy mezi městem Příborem a Moravskoslezským krajem, v předloženém znění, o budoucí smlouvě darovací, jejímž předmětem je převod části pozemku parc. 440/1 v k. ú. Hájov dotčené v rozsahu cca 169 m2 realizací stavby "Autobusová zastávka Příbor, Hájov, ČSSS" z vlastnictví Moravskoslezského kraje do majetku města Příbora.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 4
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek (právník)
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh smlouvy o budoucí smlouvě darovací předložený Správou silnic MSK, zastupující vlastníka pozemku Moravskoslezský kraj. Smlouva byla předložena na základě žádosti odboru investic, rozvoje a správy majetku v rámci přípravy investiční akce rekonstrukce autobusového přístřešku na zastávce "Příbor, Hájov, ČSSS" (u Hájovského dvora). Předmětem darování - budoucího převodu do majetku města je část pozemku parc. č. 440/1 v k. ú. Hájov. Jedná se o část pozemku o výměře cca 169 m2 pod stávajícím přístřeškem a dále vymezenou hranicí s pozemky parc. č. 63 a 394/2 a novou hranou komunikace tvořenou obrubníkem - viz situace v příloze.

 

V nedávné době byly přístřešky na téměř všech autobusových zastávkách v místní části Hájov rekonstruovány, resp. byly nově vybudovány přístřešky jednotného vzhledu. Účelem předložené smlouvy je majetkoprávní vypořádání poté, co bude dokončena rekonstrukce dalšího přístřešku. Část pozemku za zastávkou bude městu převedena z důvodu obtížné údržby této části pozemku technikou SS MSK a po převodu bude předána k údržbě technickým službám.

 

Návrh smlouvy byl předložen SS MSK a odbor IRSM do znění smlouvy nijak nezasahoval. Smlouva v totožném znění byla současně postoupena k projednání i zastupitelstvu kraje, je tedy nutné, aby obě zastupitelstva, tj. města i kraje, projednala stejné znění smlouvy.

 

V rámci urychlení řízení a s ohledem na skutečnost, že město je v tomto případě žadatelem o převod, je věc předkládána přímo zastupitelstvu města bez dalších stanovisek a bez projednání radou města.

 

Doporučení odboru IRSM: Vzhledem ke skutečnosti, že město zastoupeno odborem IRSM samo žádá o převod pozemku pro účel realizace investiční akce města, doporučuje odbor IRSM přijmout usnesení v navrženém znění.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Situace - zábor (Veřejná)
Příloha č.3: Foto - mapy.cz (Veřejná)
Příloha č.4: Návrh smlouvy (Veřejná)