Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:22
Konané dne:20.10.2021
Materiál číslo:7
Název materiálu a návrh usnesení:
Převzetí částí pozemku parc. č. 3284/1 k. ú. Příbor - Moravskoslezský kraj
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření smlouvy mezi městem Příborem a Moravskoslezským krajem, v předloženém znění, o budoucí smlouvě darovací, jejímž předmětem je převod dvou částí pozemku parc. 3284/1 v k. ú. Příbor dotčených v celkovém rozsahu cca 16 m2 realizací stavby "Stavební úpravy chodníku na ul. Březinově a  ul. Dvořákově" z vlastnictví Moravskoslezského kraje do majetku města Příbora.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 4
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek (právník)
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh smlouvy o budoucí smlouvě darovací předložený Správou silnic MSK, zastupující vlastníka pozemku Moravskoslezský kraj. Smlouva byla předložena na základě žádosti odboru investic, rozvoje a správy majetku v rámci přípravy investiční akce prodloužení chodníků na ul. Dvořákově a Březinově, kdy nová chodníková tělesa zasahují na ul. Štramberskou na pozemek parc. č. 3284/1, který je vlastnictvím Moravskoslezského kraje s právem hospodaření pro SS MSK. Předmětem darování - budoucího převodu do majetku města jsou části pozemku o výměře 6 m2 od ul. Březinovy a 10 m2 od ul. Dvořákovy - viz situace v příloze.

 

Návrh smlouvy byl předložen SS MSK a odbor IRSM do znění smlouvy nijak nezasahoval. Smlouva v totožném znění byla současně postoupena k projednání i zastupitelstvu kraje, je tedy nutné, aby obě zastupitelstva, tj. města i kraje, projednala stejné znění smlouvy.

 

Pro úplnost dodáváme, že před vlastním převodem (uzavřením smlouvy darovací) bude muset dojít k rozdělení pozemku geometrickým plánem, který bude vyhotoven na náklady města.

 

V rámci urychlení řízení a s ohledem na skutečnost, že město je v tomto případě žadatelem o převod, je věc předkládána přímo zastupitelstvu města bez dalších stanovisek a bez projednání radou města.

 

Doporučení odboru IRSM: Vzhledem ke skutečnosti, že město zastoupeno odborem IRSM samo žádá o převod pozemku pro účel realizace investiční akce města, doporučuje odbor IRSM přijmout usnesení v navrženém znění.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Výkres situace - ul. Březinova (Veřejná)
Příloha č.3: Výkres situace - ul. Dvořákova (Veřejná)
Příloha č.4: Návrh smlouvy (Veřejná)