Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:2
Konané dne:14.12.2022
Materiál číslo:14
Název materiálu a návrh usnesení:
Bytová výstavba v lokalitě Za školou npor. Loma - odstoupení od záměru
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

oznámení společnosti PROMET MANAGEMENT SERVICES, s. r. o. ze dne 16.11.2022 o odstoupení od záměru realizace bytové výstavby na pozemku parc. č. 2178/7 v k. ú. Příbor.

II. Zastupitelstvo města ukládá radě města

vypracovat a ke dni 22.03.2023 předložit zastupitelstvu města koncepční studii variant využití pozemku parc. č. 2178/7 v k. ú. Příbor se stanovením priorit v kontextu s rozvojovými záměry a potřebami města.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. Dana Forišková, Ph.D.
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Zastupitelstvo města Příbora ustanovilo usnesením č. 13/20/ZM/2021  ze dne  23.06.2021 pořadí účastníků vyhlášené veřejné soutěže o zřízení práva stavby pro realizaci bytové výstavby na pozemku parc. č. 2178/7 v k. ú. Příbor - v lokalitě Za školou npor. Loma.

 

Poté co účastník, který se umístil na 1. místě, ze soutěže dne odstoupil, oslovilo město dalšího účastníka veřejné soutěže společnost PROMET MANAGEMET SERVICES, s. r. o., se sídlem Ostrava, 28. října 3138/41 s dotazem, zda má nadále zájem o realizaci záměru předloženého ve veřejné soutěži. Společnost PROMET potvrdila zájem a následně proběhla jednání zástupců města se zástupci společnost PROMET. Předmětem jednání bylo mimo jiné i stanovení režimu užívání předzahrádek a parkovacích ploch, a to formou věcného břemene. V průběhu jednání o finální podobě příslušné smlouvy město obdrželo dne 16.11.2022 oznámení společnosti PROMET o odstoupení od záměru realizace výstavby.

 

Podmínky veřejné soutěže o zřízení práva stavby splnili dva účastníci; v současné době tedy není další účastník, kterého by bylo možno oslovit. S pozemkem parc. č. 2178/7 v k. ú. Příbor lze naložit následovně:

  1. opakovat soutěž o zřízení práva stavby s případnou úpravou pravidel soutěže
  2. rozhodnout o jiném využití pozemku dle aktuální potřeby města
  3. ponechat pozemek dočasně bez využití - jedná se sice o pozemek druhu orná půda, v současné době jej však nelze pachtovat pro zemědělské účely, protože není přístupný pro zemědělskou techniku

OIRSM jako zpracovatel tohoto materiálu doporučuje zastupitelstvu města, aby uložilo radě města, případně jinému subjektu, zpracovat na základě aktuální situace alternativní možnosti využití pozemku parc.č. 2178/7 v k.ú. Příbor se stanovením priorit a předložit tento materiál k projednání a schválení zastupitelstvu města dne 22.03.2023. - viz návrh uslnesení část II.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Oznámení odstoupení - PROMET (Veřejná)