Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:24
Konané dne:15.02.2022
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Odkoupení části objektu č. p. 1524 - Jednota s. p. v Hodoníně
I. Zastupitelstvo města neschvaluje

odkoupení části objektu č. p. 1524 na ul. Jičínské v Příboře dle nabídky vlastníka budovy Jednota, spotřební družstvo v Hodoníně z důvodu nevyužitelnosti objektu pro rozvojové záměry města.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

V průběhu roku 2021 proběhlo jednání zástupců vedení města a odboru investic, rozvoje a správy majetku se zástupci společnosti Jednota, spotřební družstvo v Hodoníně, vlastníkem objektu č. p. 1524 na ul. Jičínské. V objektu je umístěna prodejna COOP a další provozovny (lékárna Dr. Max, prodejna nábytku apod.) Předmětem jednání byly plánované stavební úpravy objektu a případná účast města na úpravách předprostoru objektu. 

 

Na uvedených jednáních ředitelka družstva JUDr. Kadlecová uvedla, že podobně jako v jiných obcích, má Jednota záměr odprodat 2. NP objektu, popř. jeho části, s tím, že přednostně tuto možnost nabízí městu.

 

Na schůzi rady města dne 11.01.2022 v rámci jednání o předškolních zařízeních byla posouzena i možnost umístění mateřské školy v 2. NP objektu Jednoty. Tyto prostory byly ale vyhodnoceny jako nevyhovující a bylo konstatováno, že v současné době pro ně město nemá jiné využití. Následně rada města přijala usnesení č. 27/59/RM/2021 část III. ve znění: "Rada města nesouhlasí s koupí části budovy objektu č. p. 1524 na ul. Jičínské v Příboře od společnosti COOP."

 

Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o rozhodnutí o nabytí nemovitého majetku, je věc předkládána zastupitelstvu města, v jehož kompetenci je přijetí konečného rozhodnutí.

 

Doporučení odboru IRSM: Odbor IRSM se ztotožňuje s názorem rady města a má za to, že pokud pro předmětné prostory není v současné době známé využití, pak není účelné vynakládat prostředky na jejich odkoupení a jejich, byť i minimální provoz - náklady na energie (temperování í v zimním období) apod. Odbor IRSM dále také poukazuje na možné problémy plynoucí ze spoluvlastnictví nemovitosti, spolufinancování oprav a údržby apod.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Korespondence - město, Jednota (Veřejná)