Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:24
Konané dne:15.02.2022
Materiál číslo:7
Název materiálu a návrh usnesení:
Bezúplatný převod části pozemku parc. č. 3283/19 k. ú. Příbor - Moravskoslezský kraj
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření smlouvy mezi městem Příborem a Moravskoslezským krajem, v předloženém znění, o budoucí smlouvě darovací, jejímž předmětem je převod části pozemku parc. 3283/19 v k. ú. Příbor dotčené v rozsahu cca 63 m2 realizací stavby "Bezbariérová trasa přes ul. K. Čapka v Příboře" z vlastnictví Moravskoslezského kraje do majetku města Příbora.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 3
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek (právník)
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh smlouvy o budoucí smlouvě darovací předložený Správou silnic MSK, zastupující vlastníka pozemku Moravskoslezský kraj. Smlouva byla předložena na základě žádosti odboru investic, rozvoje a správy majetku v rámci přípravy investiční akce "Bezbariérová trasa přes ul. K. Čapka v Příboře". Předmětem darování - budoucího převodu do majetku města je část pozemku parc. č. 3283/19 v k. ú. Příbor. V rámci realizace stavby bezbariérového přechodu pro chodce v místě stávajícího přechodu dojde k rozšíření chodníkového tělesa u turistického informačního centra směrem do stávající vozovky situované na pozemku ve správě SS MSK. Po dokončení stavby bude vyhotoven geometrický plán a nově vzniklý pozemek vymezený rozšířením chodníku bude bezúplatně převeden do majetku města.

 

Návrh smlouvy byl předložen SS MSK a smlouva v totožném znění bude současně postoupena k projednání i zastupitelstvu kraje.

 

V rámci urychlení řízení a s ohledem na skutečnost, že město je v tomto případě žadatelem o převod, je věc předkládána přímo zastupitelstvu města bez dalších stanovisek a bez projednání radou města.

 

Doporučení odboru IRSM: Vzhledem ke skutečnosti, že město zastoupeno odborem IRSM samo žádá o převod pozemku pro účel realizace investiční akce města, schválené zastupitelstvem města v roce 2021, doporučuje odbor IRSM přijmout usnesení v navrženém znění.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Výkres situace (Veřejná)
Příloha č.3: Návrh smlouvy (Veřejná)