Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:24
Konané dne:15.02.2022
Materiál číslo:11
Název materiálu a návrh usnesení:
Zpráva o uplatňování Územního plánu Příbora a pořizování Změny č. 3 ÚP Příbora
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

informaci pořizovatele územně plánovací dokumentace města Příbora o zpracování zprávy o uplatňování územního plánu v uplynulém období v souladu s § 55 odst. 1) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v aktuálním znění.

II. Zastupitelstvo města jmenuje

v souladu s § 47 odst. 1) zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v aktuálním znění, Ing. arch. Jana Malíka jako určeného člena zastupitelstva, který bude s pořizovatelem Územního plánu Příbora projednávat Zprávu o uplatňování územního plánu a Změnu č. 3 ÚP Příbora. 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Ing. Romana Šašinková, DiS.
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Zastupitelstvo města uložilo usnesením č. 12/23/ZM/2021 vedoucímu OIRSM předložit Zastupitelstvu města Příbora k odsouhlasení návrh zadání Změny č. 3 Územního plánu Příbora.

Zástupci OIRSM, jako pořizovatelé územně plánovací dokumentace města Příbora v rámci přípravy celého procesu projednali upřesnění následujícího postupu u zástupců nadřízeného orgánu územního plánování, odboru územního plánování a stavebního řádu KÚ MSK s ohledem na skutečnost, že stavební zákon v § 55 odst. 1) ukládá pořizovateli předložit zastupitelstvu obce nejpozději do 4 let po vydání územního plánu a poté pravidelně nejméně jednou za 4 roky zprávu o uplatňování územního plánu v uplynulém období (dále jen Zpráva). Poslední Zpráva byla schválena Zastupitelstvem města Příbora dne 14. 9. 2017, a i přesto, že v roce 2020 byla schválena Změna č. 1 a v roce 2021 Změna č. 2 Územního plánu Příbora, potvrdili zástupci KÚ MSK, že je Zprávu nutné zpracovat a vyhodnotit změny v území. V tomto případě ale může tato Zpráva sloužit jako zadání a pokud bude ve Zprávě uveden požadavek na zkrácený postup při pořízení následné změny územního plánu v souladu s § 55a odst. 1) stavebního zákona, bude celý proces pořízení Změny č. 3 časově rychlejší než při původně uvažovaném standardním procesu pořízení Změny č. 3 bez zprávy o uplatňování.

Z tohoto důvodu předkládáme zastupitelstvu města návrh, aby tuto skutečnost vzalo na vědomí a pro účely zpracování zprávy o uplatňování územního plánu a následné Změny č. 3 stanovilo dle § 47 odst. 1) určeného člena zastupitelstva, který bude s pořizovatelem spolupracovat a bude s ním Zprávu i následnou Změnu č. 3 projednávat.