Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:26
Konané dne:25.05.2022
Materiál číslo:9
Název materiálu a návrh usnesení:
Převzetí pozemku parc. č. 1546 k. ú. Sedlnice
I. Zastupitelstvo města schvaluje

bezúplatný převod pozemku parc. č. 1546 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Sedlnice z vlastnictví obce Skotnice, IČO 00600806 do majetku města Příbora, za podmínek dle darovací smlouvy v předloženém znění.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 2
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Město Příbor zastoupeno odborem investic, rozvoje a správy majetku požádalo dne 10.11.2021 Zastupitelstvo obce Skotnice o bezúplatný převod pozemku parc. č. 1546 v k. ú. Sedlnice. 

 

Jedná se o pozemek o výměře 3 710 m2 vedený v katastru nemovitostí jako ostatní plocha - ostatní komunikace. Na pozemku se nachází těleso pozemní komunikace sloužící zejména občanům místní části Prchalov. Komunikace pokračuje i v k. ú. Prchalov; tato část komunikace je vedena v pasportu komunikací Příbora. Zimní údržbu komunikace v celém rozsahu, tedy i část v k. ú. Sedlnice, provádí Technické služby města Příbora. Technické služby rovněž provádí údržbu zelených pásů podél komunikace v k. ú. Sedlnice, tato služba je následně fakturována obci Skotnice

 

Předmětná žádost o převod pozemku byla podána na základě osobního jednání zástupců města Příbora se starostkou obce Skotnice konaného dne 04.11.2021, kde byly předběžně projednány možnosti převodu pozemku. Následně byl odborem IRSM vypracován návrh darovací smlouvy, který byl po odsouhlasení JUDr. Michálkem zaslán obci Skotnice.

 

Zastupitelstvo obce Skotnice přijalo na svém zasedání dne 13.04.2022 usnesení č. 23/5, kterým byl bezúplatný převod schválen. Darovací smlouva je v současné době podepsána darující stranou. Poté, co bude smlouva oboustranně podepsána, podá město Příbor návrh na vklad do katastru nemovitostí a jako nabyvatel nemovitosti uhradí příslušné poplatky.

 

Odbor IRSM nežádal o další stanoviska k převodu pozemku, jedná se majetkoprávní vypořádání na žádost města.

 

Usnesení rady města č. 7/66/RM/2022 ze dne 17.05.2022: 

Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit bezúplatný převod pozemku parc. č. 1546 v k. ú. Sedlnice z vlastnictví obce Skotnice, IČO 00600806 do majetku města Příbora, za podmínek dle darovací smlouvy v předloženém znění.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Darovací smlouva (Veřejná)