Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:26
Konané dne:25.05.2022
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Výkup pozemku parc. č. 1395/3 k. ú. Příbor - Pavel a Alena Grodzovi
I. Zastupitelstvo města schvaluje

odkoupení pozemku parc. č. 1395/3 ostatní plocha v k. ú. Příbor o výměře 7 m2 od PharmDr. Pavla Grodzy a Mgr. Aleny Grodzové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ , za kupní cenu 100 Kč/m2, tj. celkem 700 Kč, pro účel přípravy a realizace investiční akce "Bezbariérová trasa přes ulici K. Čapka v Příboře".

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 3
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání věc - odkoupení pozemku parc. č. 1395/3 v k. ú. Příbor od vlasatníků Pavla a Aleny Grodzových. Jedná se o pozemek ostatní plocha o výměře 7 m2 přiléhající k chodníkovému tělesu u domu č. p. 54 v křižovatce ul. Jičínské a K. Čapka. Pozemek je v současné době zastavěn povrchem komunikace.

 

Odbor IRSM v rámci přípravy investiční akce "Bezbariérová trasa přes ulici K. Čapka v Příboře" oslovil vlastníky pozemku s žádostí o jeho prodej, protože pro úpravu přechodu pro chodce je počítáno s částečným zásahem do pozemku rozšířením chodníkového tělesa s vodicími prvky. Vlastníci s prodejem pozemku souhlasí, včetně návrhu kupní ceny ve výši 100 Kč/m2 s tím, že náklady související s převodem pozemku uhradí kupující - město.

 

Odbor IRSM vypracoval návrh kupní smlouvy, který byl postoupen ke kontrole a připomínkování vlastníkům pozemku. Vlastníci s návrhem smlouvy souhlasí; jedná se o standardní znění, užívané v obdobných případech.

 

Odbor IRSM nežádal o další stanoviska; jedná se o prodej na žádost města. Finanční výbor byl o připravovaném výkupu informován na schůzi dne 27.04.2022 a odkoupení pozemku za výše uvedených podmínek doporučil.

 

Usnesení rady města č. 14/66/RM/2022 ze dne 17.05.2022:

Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit odkoupení pozemku parc. č. 1395/3 ostatní plocha v k. ú. Příbor o výměře 7 m2 od PharmDr. Pavla Grodzy a Mgr. Aleny Grodzové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ za kupní cenu 100 Kč/m2, tj. celkem 700 Kč, pro účel přípravy a realizace investiční akce "Bezbariérová trasa přes ulici K. Čapka v Příboře".

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Výkres situace (Veřejná)
Příloha č.3: Návrh kupní smlouvy (Veřejná)