Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:28
Konané dne:14.09.2022
Materiál číslo:17
Název materiálu a návrh usnesení:
Návrh rozpočtového opatření č. 4 města Příbora na rok 2022
I. Zastupitelstvo města schvaluje

rozpočtové opatření č. 4 dle důvodové zprávy a přílohy č. 1 tohoto materiálu

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. Kamila Nenutilová
Zpracoval:Bc. Petra Friedlová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Návrh na rozpočtové opatření č. 4 se předkládá zastupitelstvu města ke schválení na základě potřeb navýšení výdajů na následující investiční akce: Parkoviště u ZŠ Npor. Loma o částku 1 700 000 Kč, SÚ ul. Vrchlického - 1. a 2. část o částku 800 000 Kč a Sportovní hřiště u ul. Vrchlického o částku 700 000 Kč. Další požadavek se týká navýšení výdajů kapitoly nebytového hospodářství za účelem vypracování projektové dokumentace elektroninstalace budovy čp. 1346 na ul. Dukelské (bývalé základní školy) o částku 500 000 Kč.

Důvodem pro navýšení výdajů na investiční akce Parkoviště u ZŠ Npor. Loma SÚ ul. Vrchlického - 1. a 2. část jsou vícepráce, které souvisí se zvýšením mocnosti podkládaných vrstev, kdy z důvodu nevyhovujících statických zkoušek na pláni muselo být odtěženo dalších 20 - 40 cm původního terénu a nahrazeno kamenivem. Důvodem navýšení výdajů projektu Sportovní hřiště u ul. Vrchlického je rozšíření původního projektu o osvětlení plochy pro lehkou atletiku a malou kopanou - instalaci čtyř stožárů s osmi svítidly.

Posledním zmíněným požadavkem je zhotovení projektové dokumentace elektroinstalace  budovy na ul. Dukelské čp. 1346, která bude vypracována na základě nevyhovujícího stavu současné elektroinstalace deklarovaného poslední provedenou revizí. Dalším důvodem vypracování projektové dokumentace je plánované umístění školní družiny z budovy Svatopluka Čecha čp. 564 a nově zřízené třídy Mateřské školy Kamarád v 2. NP, které vedle stavebních úprav vyžaduje generální opravu elektroinstalace.

Požadavky na výdaje činí celkem 3 700 000 Kč. O tuto částku se sníží rezerva rozpočtu města ze stávajících 11 050 500 Kč na 7 350 500 Kč. Celkové objemy rozpočtu města Příbora zůstávají beze změny.

Rozpis rozpočtu rozpočtového opatření č. 4 města Příbora na rok 2022 je přílohou č. 1 tohoto materiálu.

 

Rozpočtové opatření č. 4 bylo projednáno na 73. schůzi rady města s následujícím usnesením:

Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtové opatření č. 4 dle důvodové zprávy a přílohy č. 1 tohoto materiálu.

.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Návrh RO č. 4 města Příbora na rok 2022_rozpis rozpočtu.xlsx (Veřejná)