Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:28
Konané dne:14.09.2022
Materiál číslo:12
Název materiálu a návrh usnesení:
Zajištění finančních prostředků na nákup služebního vozidla pro Městský úřad Příbor
I. Zastupitelstvo města se zavazuje

začlenit do rozpočtu města Příbora na rok 2023 finanční prostředky na pořízení služebního vozidla pro Městský úřad Příbor v rozsahu dle důvodové zprávy.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:JUDr. Rostislav Michálek (tajemník)
Zpracoval:Bc. Eva Plišová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Vzhledem k tomu, že v dubnu 2023 končí operativní leasing služebního vozidla Hyundai i30 a dle průzkumu trhu provedeného pracovníky MÚ, bylo zjištěno, že čekací doba na nový vůz je v průměru 6 měsíců, bylo radě města předloženo rozhodnutí o dalším postupu při pořízení jeho náhrady. Rada města usnesením č. 43/72/RM/2022 ze dne 06.09.2022 rozhodla o pořízení elektromobilu formou veřejné zakázky.

Aby mohlo město uzavřít smlouvu s vítězem veřejné zakázky, musí mít k tomu v rozpočtu města schválené finanční prostředky. Pokud by byly finance schváleny standardně v prosinci 2022, není reálné obdržet vozidlo v dubnu 2023. Navrhuje se proto přijmout usnesením zastupitelstva města, kterým se zaváže k zapracování finanční částky ve výši 950 000 Kč na pořízení typu vozidla zvoleného radou města, tj. elektromobilu včetně dobíjecí stanice do rozpočtu na r. 2023. 

Pro informaci uvádíme, že bude požádáno o dotaci:

  • Na elektromobil, jejíž výše může být až polovina pořizovací ceny vozidla, maximálně 300 000 Kč + navýšení o dalších 60 000 Kč, v případě likvidace stávajícího vozidla žadatele. V případě města Příbora prakticky dosloužila Lada Niva, která je nyní dlouhodobě nepojízdná, okolní servisy tento vůz už odmítají opravovat a i tak případné opravy jsou nerentabilní. Při odprodeji se nedá předpokládat vyšší zpeněžení, než uvedených 60 000 Kč.
  • Na pořízení dobíjecí stanice pro elektromobil, která bude umístěna v garáži v budově č. p. 118 na ul. Freudova v Příboře, jejíž výše může být  až polovina pořizovací ceny, maximálně 30 000 Kč.

Dle průzkumu trhu, může být konečná cena elektromobilu po obdržení dotace činit kolem 400 000 Kč, což je cena srovnatelná s vozidly se spalovacím motorem.

Na základě výše uvedeného doporučujeme navržené usnesení přijmout.