Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:5
Konané dne:24.05.2023
Materiál číslo:13
Název materiálu a návrh usnesení:
Odkoupení podílu pozemku parc. č. 3281/2 k. ú. Příbor
I. Zastupitelstvo města neschvaluje

odkoupení spoluvlastnického podílu pozemku parc. č. 3281/2 v k. ú. Příbor v rozsahu id. 1/2 od paní Boženy Vašendové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , dle její nabídky ze dne 04.01.2023.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 6
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. Bohuslav Majer
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání nabídku paní Boženy Vašendové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ . Předmětem podání ze dne 04.01.2023 je nabídka prodeje vlastnického podílu v rozsahu id. ½ k pozemku parc. č. 3281/2 v k. ú. Příbor.

 

Jedná se o podlouhlý pozemek ostatní plocha-silnice o celkové výměře 30 m2 situovaný v okraji silnice na ul. Místecké mezi železničním přejezdem a podnikatelským objektem společnosti Lexures. Mimo p. Vašendové, resp. zesnulého p. Břetislava Vašendy je na příslušném listu vlastnictví uvedeno dalších 5 vlastníků – fyzických osob. Na pozemku se nachází stavba komunikace-silnice, která je v majetku Moravskoslezského kraje.

 

Pozemek svou severní stranou přiléhá k pozemku města, na kterém je situováno chodníkové těleso.

 

Požadovaná cena za pozemek činí 100 Kč/m2, což je cena v místě a čase obvyklá za pozemky pod komunikacemi, a úhradu nákladů spojených s prodejem – poplatky za vklad práva do katastru nemovitostí apod.

 

Odbor IRSM požádal o stanovisko k vhodnosti nabytí spoluvlastnického podílu předmětného pozemku s ohledem na možnosti jeho využití pro záměry města technické služby a příslušné odbory MÚ.

 

Ze stanoviska TSMP: Odkoupení nedoporučeno – nevyužitelnost pozemku.

Ze stanoviska OŽPD: Odkoupení nedoporučeno – nevyužitelnost pozemku.

Ze stanoviska OIRSM-územní plán: Informace o možnostech využití dle územního plánu bez dalšího doporučení.

 

Pozn. OIRSM: nabízený podíl k pozemku je v současné době zapsán v evidenci katastru nemovitostí pro zesnulého manžela p. Vašendové, prozatím bez poznámky o změně vlastnických vztahů – dědické řízení zřejmě ještě nebylo ukončeno.

 

Z usnesení finančního výboru - schůze dne 12.04.2023: FV doporučuje zastupitelstvu města odkoupení nabízeného podílu neschválit.

 

Usnesení rady města č. 11/10/RM/2023 ze dne 25.04.2023: Rada města doporučuje zastupitelstvu města neschválit odkoupení spoluvlastnického podílu pozemku parc. č. 3281/2 v k. ú. Příbor v rozsahu id. 1/2 od paní Boženy Vašendové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , dle její nabídky ze dne 04.01.2023.

 

Návrh usnesení je vypracován v návaznosti na citovaná stanoviska a usnesení.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Situace - mapy.cz (Veřejná)
Příloha č.3: Nabídka prodeje (Veřejná)
Příloha č.4: Stanovisko TSMP (Veřejná)
Příloha č.5: Stanovisko OŽPD (Veřejná)
Příloha č.6: Stanovisko - územní plán (Veřejná)