Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:7
Konané dne:13.09.2023
Materiál číslo:13
Název materiálu a návrh usnesení:
Stavební úpravy budovy č. p. 565 na ulici Svatopluka Čecha v Příboře
I. Zastupitelstvo města se zavazuje

k financování akce "Stavební úpravy budovy č. p. 565 na ulici Svatopluka Čecha v Příboře" z rozpočtu města Příbora v roce 2024.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Ing. Ivo Kunčar
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Projekčně připravenou investiční akcí města Příbora je akce "Stavební úpravy budovy č. p. 565 na ulici Svatopluka Čecha v Příboře" (budova školní družiny ZŠ Jičínská), která byla Zastupitelstvem města Příbora (ZM) schválena i v souladu s koncepcí města ohledně řešení nedostatečných kapacit v mateřských a základních školách ve městě Příboře (usnesení ZM č. 33/4/ZM/2023 ze dne 22.03.2023).

 

Na základě výše uvedeného rozhodnutí ZM nechal odbor investic, rozvoje a správy majetku (OIRSM) dokončit projektovou dokumentaci "Stavební úpravy budovy č. p. 565 na ulici Svatopluka Čecha v Příboře" ve stupni DPS (dokumentace pro provádění stavby). Součástí stavebních úprav mj. jsou:

  • výměna všech oken za nová, plastová
  • oprava stropů nad 1.NP
  • úprava dispozičního řešení budovy (navýšení kapacity objektu s ohledem na hygienické předpisy, nově 98 dětí a 8 dospělých) - rozšíření o jednu hernu v podkroví, úprava šaten a sociálního zázemí
  • nová střecha v místě nové herny, vč. jejího zateplení
  • rekonstrukce topení, napojení na CZT
  • rekonstrukce elektroinstalace
  • částečná rekonstrukce ZTI (voda, kanalizace)
  • oprava fasády (stažení objektu ocelovými táhly, statická sanace trhlin, lokální opravy, nová štuková omítka)

Dle podrobného položkového rozpočtu (cenová soustava RTS 23/I) je předpokládaná hodnota díla 10 044 936,20 Kč bez DPH, tj. 12 154 372,80 Kč vč. DPH. Předpokládaná doba realizace je 6 měsíců.

 

OIRSM předložil Radě města Příbora (RM) informace k dané akci, RM svým usnesením č. 14/15/RM/2023 ze dne 18.07.2023 uložila OIRSM zajistit prostřednictvím ZM financování realizace akce v roce 2024 a připravit veřejnou zakázku na výběr zhotovitele.

 

23.08.2023 proběhlo jednání zástupců OIRSM, OKU, OBNF, ZŠ Jičínská a stavební firmy (zápis viz příloha) ohledně dočasného přesunu školní družiny do prostor bývalé ZŠ Dukelská, byly domluveny konkrétní termíny stěhování školní družiny.

 

OIRSM zpracoval následující hrubý harmonogram týkající se stavebních úprav budovy školní družiny a zajištění provozu školní družiny ZŠ Jičínská:

 

 

Ná základě výše uvedeného předkládá OIRSM zastupitelstvu města ke schválení příslušný závazek k financování akce v roce 2024 s tím, že konkrétní cena stavebních prací bude známa po vysoutěžení dodavatele stavebních prací.

Přílohy: