Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:9
Konané dne:13.12.2023
Materiál číslo:8
Název materiálu a návrh usnesení:
Převzetí částí pozemku parc. č. 158/1 k. ú. Příbor - Moravskoslezský kraj
I. Zastupitelstvo města schvaluje

uzavření smlouvy, v předloženém znění, jejímž předmětem je budoucí bezúplatný převod částí pozemku parc. č. 158/1 v k. ú. Příbor, dotčených v celkovém rozsahu cca 46 m2 rozšířením chodníkového tělesa na křižovatce ulic Frenštátské a Oldřicha Helmy, z majetku Moravskoslezského kraje do vlastnictví města Příbora.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 4
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. Bohuslav Majer
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek (právník)
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání návrh smlouvy, jejímž předmětem je budoucí bezúplatný převod částí pozemku parc. č. 158/1 v k. ú. Příbor, dotčených v celkovém rozsahu cca 46 m2 rozšířením chodníkového tělesa na křižovatce ulic Frenštátské a Oldřicha Helmy, z majetku Moravskoslezského kraje do vlastnictví města Příbora. Rozšíření chodníkového tělesa je součástí investiční akce „Úprava křižovatky ul. Frenštátská a Oldřicha Helmy v Příboře“  řešící jednak opravu povrchu vozovky na ul. Frenštátské a dále také záměr realizace bytové výstavby v areálu bývalé Flussovy továrny. Technické řešení projektu bylo schváleno usnesením rady města č. 11-19/RM/2023 ze dne 24.10.2023.

 

Uzavření smlouvy je podmínkou Správy silnic MSK, které přísluší s uvedeným pozemkem hospodařit, vyjádřenou v bodu č. 1.  vyjádření ze dne 14.11.2023.

 

Pro urychlení jednání a s ohledem na skutečnost, že se jedná o majetkoprávní úkon podmiňující realizaci investiční akce města, je věc předložena zastupitelstvu města bez předchozího doporučení rady města.

 

Smlouva je vypracována ve standardním znění pro tento typ převodu majetku MSK do vlastnictví města.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Vyjádření SS MSK (Veřejná)
Příloha č.3: Výkres situace - zábory (Veřejná)
Příloha č.4: Návrh smlouvy (Veřejná)