Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:12
Konané dne:29.05.2024
Materiál číslo:15
Název materiálu a návrh usnesení:
Návrh rozpočtového opatření č. 2 města Příbora na rok 2024
I. Zastupitelstvo města schvaluje

rozpočtové opatření č. 2 města Příbora na rok 2024 v členění a částkách dle přílohy č. 1 předloženého materiálu.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. Kamila Nenutilová
Zpracoval:Bc. Petra Friedlová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rozpočtové opatření č. 2 (dále jen RO č. 2), jehož předmětem je vyčlenění finančních prostředků na zhotovení projektové dokumentace pro vybudování fotovoltaické elektrárny (dále jen FVE) na střeše budovy Technických služeb města Příbora a Re-use centra, se předkládá zastupitelstvu města ke schválení. 

RO č. 2 bylo připraveno na základě úkolu z porady vedení města a bylo projednáno na 27. schůzi rady města s následujícím usnesením:

"Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtové opatření č. 2 města Příbora na rok 2024 v členění a částkách dle přílohy č. 1 předloženého materiálu."

Fin. prostředky na tuto projektovou dokumentaci budou převedeny v rámci § 3613 z běžných výdajů kapitoly Nebytového hospodářství - Správa budov na kapitálové výdaje  závazného ukazatele Vybudování FVE na budově TS a Re-use.

Finanční prostředky by měly být vyčleněny a schváleny do konce května tak, aby v červnu mohla být uzavřena smlouva s termínem vyhotovení projektové dokumentace do konce září v návaznosti na žádost o dotaci, která by měla být podána poté v říjnu letošního roku. O dotaci bude město žádat v rámci programu Modernizačního fondu - Nové obnovitelní zdroje v energetice (RES+), jejíž poskytovatelem je Státní fond životního prostředí ČR.

Výdaje na realizaci vybudování fotovoltaických elektráren dle jedné z cenových nabídek činí 1 685 000 Kč s DPH u Re-use centra a 1 200 000 Kč u budovy technických služeb a byly by vyčleněny jedním z dalších rozpočtových opatřeních. V případě získání dotace by ta činila 45% na instalaci FVE a 30% na bateriovou akumulaci.

Celkové objemy a rezerva rozpočtu města po zapracování návrhu RO č. 2 zůstávají beze změny.

Přílohy:
Příloha č.1: 01 Návrh RO č. 2 města Příbora na rok 2024_výdaje.xlsx (Veřejná)