Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:13
Konané dne:26.06.2024
Materiál číslo:5
Název materiálu a návrh usnesení:
Zápisy z výborů zastupitelstva města
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí
  1. Zápis č. 13 z KV ze dne 15.05.2024 a zápis č. 14 z KV ze dne 11.06.2024
  2. Zápis č. 17 z OV Prchalov ze dne 15.05.2024
  3. Zápis č. 20 z OV Hájov ze dne 27.05.2024
Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 4
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:JUDr. Rostislav Michálek (tajemník)
Zpracoval:Pavla Urbanová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Zápis č. 17 z OV Prchalov ze dne 15.05.2024
Usnesení:

  • Osadní výbor požaduje prověřit možnost instalace zpomalujících semaforů při vjezdu/výjezdu do/z obce. (Odpověď z odboru OIRSM: na základě požadavku OV Prchalov na instalaci zpomalovacích semaforů při vjezdu a výjezdu z obce jsme konzultovali tuto problematiku s dopravním inženýrem Policie ČR, DI v Novém Jičíně, panem Ondřejíkem. Pan Ondřejík nám sdělil, že tento typ “zpomalovacího prvku” na vjezdech do obcí nepovolují. Avšak byli by ochotni akceptovat určitý typ zpomalovacího retardéru, na kterém bychom se dohodli s autobusovým dopravcem. Také by nesouhlasili s umístěním zpomalovacího prvku na hranici obce (myšleno, kde je dopravní značka), ale cca 100 - 200m dále, aby řidiči měli dostatek času na snížení rychlosti z 50 km/h na 20 km/h nebo 30km/h, podle toho na jakou rychlost by byl navržen zpomalovací prvek. Žádáme tedy osadní výbor v Prchalově o informaci, jestli má odbor IRSM prověřit možnost instalace retardérů při vjezdu/výjezdu do/z obce).
  • Osadní výbor požaduje pokračovat v jednáních o možnostech realizace kanalizace v obci s možností dotační podpory realizace. (Byl zadán úkol Ing. Römerovi: prověřit u p. Hradílka, jaké by byly náklady na obyvatele a náklady pro obec v případě varianty tlakové čističky a spolupráce s firmami SmVak s.r.o, Správa železnic a ČOV, zda tuto variantu povolí. Termín: 16.06.2024 - OIRSM oslovil zpracovatele studie odkanalizování místní části Prchalov Ing. Hradila s dotazem o rozšíření technicko- ekonomické studie odkanalizování o systém tlakové kanalizace. Bohužel z kapacitních důvodů nám nemůže vyhovět. Následně jsme oslovili další dva subjekty zabývající se kanalizacemi, Ing. Strenka a společnost ProVenkov, spol. s.r.o. Doposud jsme od nich neobdrželi cenovou nabídku na rozšíření studie odkanalizování Prchalova o systém tlakové kanalizace)

Zápis č. 20 z OV Hájov ze dne 27.05.2024
Usnesení:

  • OV bere na vědomí informaci o zhotovené studii kanalizace na Hájově.
  • OV požaduje pro obě zastávky na rozcestí doplnit boční stěny (Odpověď OIRSM: Byl poptán dodavatel zastávek mmcité a.s., OIRSM obdržel cenovou nabídku na doplnění samostatných bočních stěn - vždy ze západní strany každé zastávky. V nejbližší době bude řešeno případné finanční krytí dodávky).
  • OV navrhuje pro zklidnění dopravy umístit okrasné květináče při vjezdu na náves (Odpověď TS: po konzultaci s OV Hájov, budou na prostranství osazeny betonové květináče. Přesun proběhne v 23. týdnu na náklady TS. Výsadbu a údržbu bude zajišťovat OV Hájov).
  • OV vyslovuje poděkování složkám a občanům za spolupráci při pořádání květnových akcí