Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:14
Konané dne:25.09.2024
Materiál číslo:6
Název materiálu a návrh usnesení:
Převzetí spoluvlastnictví pozemku parc. č. 3281/2 k. ú. Příbor
I. Zastupitelstvo města neschvaluje

převzetí spoluvlastnického podílu v rozsahu id. 1/2 pozemku parc. č. 3281/2 v k. ú. Příbor, dle nabídky bezúplatného převodu paní Boženy Vašendové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , ze dne 21.02.2024.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 6
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. Bohuslav Majer
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání nabídku paní Boženy Vašendové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ . Předmětem podání ze dne 21.02.2024 je nabídka bezúplatného převodu spoluvlastnického podílu v rozsahu id. ½ k pozemku parc. č. 3281/2 v k. ú. Příbor.

 

Jedná se o podlouhlý pozemek ostatní plocha-silnice o celkové výměře 30 m2 situovaný v okraji silnice na ul. Místecké mezi dráhou a podnikatelským objektem společnosti Lexures. Mimo p. Vašendové vlastní podíly k pozemku dalších 5 vlastníků – fyzických osob. Na pozemku se nachází stavba komunikace-silnice, která je v majetku Moravskoslezského kraje. Pozemek svou severní stranou přiléhá k pozemku města, na kterém je situováno chodníkové těleso.

 

Paní Vašendová již pozemek městu k převodu nabízela v r. 2023, kdy se jednalo o nabídku prodeje, která byla na základě stanovisek TSMP, příslušných odborů MÚ a doporučení FV zastupitelstvem města zamítnuta.

 

Odbor IRSM požádal opět o příslušná stanoviska s tím, že nyní je předmětem nabídky darování spoluvlastnického podílu do majetku města.

 

Ze stanoviska TSMP: převzetí pozemku nedoporučeno.

Ze stanoviska OŽPD: převzetí pozemku nedoporučeno.

Ze stanoviska OIRSM – územní plán: bez doporučení.

 

Usnesení finančního výboru - schůze dne 15.05.2024: FV doporučuje zastupitelstvu města neschválit převzetí podílu k pozemku parc. č. 3281/1 v k. ú. Příbor dle nabídky p. Boženy Vašendové, a to z důvodu jeho nevyužitelnosti pro záměry města.

 

Finanční výbor dále navrhuje doporučit paní Vašendové, aby nabídla svůj podíl k předmětnému pozemku Moravskoslezskému kraji, tj. vlastníkovi silnice na sousedním pozemku.

 

Usnesení rady města č. 19/30/RM/2024 ze dne 18.06.2024:

Rada města doporučuje zastupitelstvu města neschválit převzetí spoluvlastnického podílu v rozsahu id. 1/2 pozemku parc. č. 3281/2 v k. ú. Příbor, dle nabídky bezúplatného převodu paní Boženy Vašendové,░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , ze dne 21.02.2024.

Přílohy:
Příloha č.2: Nabídka převodu (Veřejná)