Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:2
Konané dne:13.12.2018
Materiál číslo:17
Název materiálu a návrh usnesení:
Návrh zřizovací listiny Technických služeb města Příbora
I. Zastupitelstvo města schvaluje

v souladu s ust. § 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a s ust. § 27 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, nové znění zřizovací listiny příspěvkové organizace "Technické služby města Příbora, příspěvková organizace", IČ:00143651, dle předloženého návrhu s účinností od 01.01.2019.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 2
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Venzara
Zpracoval:Naděžda Střelková
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Předkládáme Zastupitelstvu města Příbora k projednání návrh upraveného znění zřizovací listiny Technických služeb města Příbora, příspěvkové organizace.

Důvodem předložení nového znění zřizovací listiny je potřeba doplnění a úpravy předmětu hlavní činnosti organizace v návaznosti na potřeby města. V rámci úprav zřizovací listiny došlo rovněž k rozšíření doplňkové činnosti a drobné úpravě v Čl. VI. odst.1.

Dále je z majetku předaného k hospodaření organizaci, který je uveden v příloze zřizovací listiny, vyjmut objekt WC na ulici U Brány, který přechází pod správu odboru bytového a nebytového fondu MÚ Příbor. Nově je do správy příspěvkové organizace zařazena parc. č. 1539/2, která je součástí areálu starého hřbitova. Tuto parcelu získalo město na základě kupní smlouvy uzavřené s Římskokatolickou farností Příbor v únoru 2018. 

Výše uvedené úpravy zřizovací listiny Technických služeb města Příbora byly projednány a odsouhlaseny na pracovních schůzkách dne 12.11. a 15.11.2018 a jsou barevně vyznačeny v návrhu listiny, která je uvedena v příloze č. 1. Jednání na úpravách zřizovací listiny se zúčastnili: Ing. arch. Jan Malík, Mgr. Pavel Netušil, Ing. Arnošt Vaněk, JUDr. Rostislav Michálek, Bc. Eva Srněnská, Ing. Kamila Nenutilová, Ing. Jaroslav Venzara, Ing. Iveta Busková, Ing. Jiří Hajda, Ing. Jaroslav Šimíček, Ing. Dita Kalužová, Ing. Zuzana Gřesíková, Naděžda Střelková. 

_________________________________ 

 

Rada města Příbora projednala návrh zřizovací litiny příspěvkové organizace Technických služeb města Příbora na své 2. schůzi dne 27.11.2018 s následujícím doporučením zastupitelstvu města:

 

23/2/RM/2018  Návrh zřizovací listiny Technických služeb města Příbor
(č. bodu programu: 23)


I. Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit
v souladu s ust. § 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a s ust. § 27 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, nové znění zřizovací listiny příspěvkové organizace "Technické služby města Příbor, příspěvková organizace", IČ:00143651, dle předloženého návrhu s účinností od 01.01.2019.

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Návrh Zřizovací listiny technických služeb.docx (Veřejná)
Příloha č.2: Stávající Zřizovací listina TS včetně dodatku č. 1.pdf (Veřejná)