Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:2
Konané dne:13.12.2018
Materiál číslo:13
Název materiálu a návrh usnesení:
Výkup pozemku parc. č. 950/8 k. ú. Příbor
I. Zastupitelstvo města schvaluje

odkoupení pozemku parc. č. 950/8 ostatní plocha o výměře 13 m2 v k. ú. a obci Příbor od ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ , za kupní cenu 100 Kč/m2 a dalších podmínek dle kupní smlouvy v předloženém znění.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 2
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Místostarosta předkládá zastupitelstvu města k projednání nabídku paní Jany Kopřivové. Předmětem nabídky (zasláno e-mailem) ze dne 09.05.2018 je prodej pozemku parc. č. 950/8 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Příbor o výměře 13 m2.

 

Jedná se o pozemek na křižovatce ulic Šmeralovy a Svatopluka Čecha u domu č. p. 773. Na pozemku se nachází chodníkové těleso ve vlastnictví města. P. Kopřivová v nabídce uvádí, že pozemek nabyla jako dědictví, pro nemovitost tohoto typu nemá využití a proto ji nabízí městu. Odbor ISM p. Kopřivovou informoval, že pozemky tohoto typu město standardně vykupuje za cenu 100 Kč/m2 a hradí i další náklady související s převodem nemovitosti. Následně bylo telefonicky ověřeno, že tento způsob majetkoprávního vypořádání p. Kopřivové vyhovuje.

 

Jedná se o běžný postup, kdy město dlouhodobě vykupuje pozemky pod komunikacemi ve vlastnictví města, aby došlo ke sjednocení vlastnictví pozemku a stavby na něm umístěné. Tímto postupem se také předchází případným problémům při údržbě povrchu komunikace, kdy při rozdílném vlastnictví je pro vydání příslušného opatření stavebního úřadu nutno získat souhlas vlastníka pozemku.

 

Usnesení finančního výboru - schůze dne 13.06.2018: FV doporučuje odkoupení pozemku.

Usnesení č. 16/86/RM/2018 ze dne 25.09.2018 - rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit odkoupení předmětného pozemku za podmínek uvedených v návrhu usnesení.

 

K návrhu kupní smlouvy - jedná se o standardní kupní smlouvu, jaká je běžně uzavírána v obdobných případech.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Kupní smlouva (Veřejná)