Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:4
Konané dne:20.03.2019
Materiál číslo:6
Název materiálu a návrh usnesení:
Prodej části pozemku parc. č. 1370 k. ú. Příbor
I. Zastupitelstvo města neschvaluje

prodej části pozemku parc. č. 1370 v k. ú. a obci Příbor pro účel zřízení parkovacích míst, dle žádosti ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ ze dne 10.05.2018.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 9
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu k projednání žádost manželů ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░

Předmětem žádosti ze dne 10.05.2018 je prodej části pozemku parc. č. 1370 ostatní plocha - ostatní komunikace v k. ú. Příbor. Žadatelé požadují z celkové výměry pozemku, která činí 741 m2 část o výměře cca 20 m2. Jedná se o část pozemku v uličce za kostelem sv. Valentina - propojení ul. Lidické a Štefánikovy, která je vedena v pasportu komunikací Příbora jako účelová komunikace ev. č. 10u, konkrétně se jedná o část travnatého pásu - mimo zpevněný povrch komunikace.

 

Tato plocha je požadována k prodeji pro účely parkování max. 3 automobilů klientů penzionu Freudův sen, který manželé Tuzovi provozují. V minulosti byla předmětná část pozemku tímto způsobem užívána, ale poté byli klienti penzionu pokutováni městskou policií a v současnosti je předmětná část pozemku ohrazena tak, aby na ni nebylo možno odstavit automobily. Ohrazení bylo provedeno městskou policií - dále viz plné znění žádosti v příloze.

 

Žadatelé mají zájem řešit současnou situaci odkoupením předmětné části pozemku. Odborem ISM bylo žadatelům sděleno, že pozemky tohoto typu, pokud je jejich prodej schválen, bývají prodávány za cenu 100 Kč/m2 plus další související náklady - geometrický plán, poplatky za vklad práva do KN apod.

 

Odbor ISM požádal o stanovisko k žádosti technické služby, městkou policii a příslušné odbory MÚ.

Ze stanoviska TSMP: doporučení řešit situaci formou dlouhodobého pronájmu.

Ze stanoviska OISM - ÚP: navrhované využití předmětné části pozemku je v souladu s územním plánem. Odkaz na protokol ze spisu stavebního úřadu, ze kterého vyplývá, že žadatelé při realizaci penzionu si byli vědomi absence parkovacích míst. Dále obecný poukaz na situaci s vyhrazeným parkováním - na území města pouze pro držitele průkazů ZTP.

Ze stanoviska ORM: doporučení ponechat předmětnou část pozemku v majetku města jako součást veřených ploch doprovodné zeleně.

Ze stanoviska MP: prodej nedoporučen. Doporučeno vybudovat parkovací plochu z prostředků města pro potřeby veřejnosti - klientů penzionu, návštěvníků kostela a dalších.

 

Dále se k možnému odprodeji vyjádřil ░░░░ ░░░░ ░ který uvádí, že předmětná část pozemku se nachází naproti vjezdu do jeho garáže a parkovaná vozidla kientů penzionu mu často zmenožňovala výjezd z garáže.

 

Žádost s citovanými stanovisky byla postoupena finančnímu výbor - schůze dne 23.01.2019: finanční výbor nedoporučuje prodej ani pronájem předmětné části pozemku.

 

Usnesení RM č. 11/7/RM/2019 ze dne 19.02.2019: Rada města doporučuje zastupitelstvu neschválit prodej části pozemku parc. č. 1370 v k. ú. a obci Příbor pro účel zřízení parkovacích míst, dle žádosti manželů ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ ze dne 10.05.2018.

 

Návrh usnesení je vypracován s ohledem na citovaná stanoviska a vyjádření.

 
Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Žádost o prodej (Veřejná)
Příloha č.3: Fotodokumentace (Veřejná)
Příloha č.4: Stanovisko TSMP (Veřejná)
Příloha č.5: Stanovisko OISM-ÚP (Veřejná)
Příloha č.6: Stanovisko ORM (Veřejná)
Příloha č.7: Stanovisko MP (Veřejná)
Příloha č.8: Vyjádření - garáž (Veřejná)
Příloha č.9: Foto - garáž (Veřejná)