Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:14
Konané dne:16.09.2020
Materiál číslo:7
Název materiálu a návrh usnesení:
Pozemek parc. č. 862/5 k. ú. Příbor - bezúplatný převod do majetku města
I. Zastupitelstvo města schvaluje

bezúplatný převod pozemku parc. č. 862/5 ostatní plocha-ostatní komunikace o výměře 98 m2 v k. ú. Příbor z vlastnictví České republiky s právem hospodaření pro Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, IČO 69797111, do majetku města Příbora, dle smlouvy v předloženém znění.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 2
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání věc - bezúplatný převod pozemku parc. č. 862/5 v k. ú. Příbor. Jedná se o pozemek ostatní plocha - ostatní komunikace o výměře 98 m2, který je majetkem České republiky s právem hospodaření pro Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Pozemek je situován na ul. Kpt. Jaroše a je dotčen tělesem místní komunikace III. třídy vedené v pasportu komunikací Příbora pod ev. č. 54c. Komunikace je udržována a spravována technickými službami.

 

Město Příbor již v r. 2013 žádalo ÚZSVM o převod pozemku pod komunikací do majetku města. K žádosti bylo sděleno, že pozemek je předmětem řízení o jeho vydání v rámci církevních restitucí. V červenci letošního roku byl odbor ISM telefonicky informován zástupcem ÚZSVM o skutečnosti, že uvedená lhůta uplynula a město splňuje podmínky pro přímý bezúplatný převod pozemku bez toho, že by pozemek měl být dále nabízen jiným oprávněným subjektům. Poté, co odbor ISM potvrdil, že město má nadále zájem o nabytí pozemku, (s ohledem na provádění údržby komunikace na pozemku), zaslal ÚZSVM dne 04.08.2020 návrh smlouvy o bezúplatném převodu odboru ISM a požádal o projednání převodu v příslušných orgánech města.

 

Usnesení rady města č. 8/36/RM/2020 ze dne 08.09.2020:

Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit bezúplatný převod pozemku parc. č. 862/5 ostatní plocha-ostatní komunikace o výměře 98 m2 v k. ú. Příbor z vlastnictví České republiky s právem hospodaření pro Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, IČO 69797111, do majetku města Příbora, dle smlouvy v předloženém znění.

 

Smlouva je připravena ve standardním znění, neobsahuje žádné pro město neakceptovatelné podmínky a jejím uzavřením a zapsáním do katastru nemovitostí dojde ke sjednocení vlastnictví pozemku a stavby na něm se nacházející.

 

Návrh na vklad do katastru nemovitostí podá ÚZSVM, který je ze zákona osvobozen od správního poplatku.

 

Dle sdělení ÚZSVM je pozemek veden v evidenci ÚZSVM v účetní hodnotě ve výši 4 061 Kč, kupní cena pozemku dle Pravidel č. 2/2020 by činila 9 800 Kč; pozemky pod komunikacemi 100 Kč/m2.

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Návrh smlouvy vč. doložky platnosti právního úkonu (Veřejná)