Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:19
Konané dne:26.05.2021
Materiál číslo:11
Název materiálu a návrh usnesení:
Metodika k uznatelným nákladům financovaných z programových dotací města Příbora
I. Zastupitelstvo města schvaluje

Metodiku k uznatelným nákladům financovaných z programových dotací města Příbora

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. arch. Jan Malík
Zpracoval:Bc. Eva Srněnská
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek
Důvodová zpráva:

Předkládáme Zastupitelstvu města Příbora Metodiku k uznatelným nákladům financovaných z programových dotací z rozpočtu města Příbora (dále jen "metodika").

 

Metodika je vydána za účelem efektivního a správného čerpání dotace a finančního vypořádání dotace příjemcem vůči poskytovateli a je závazná pro příjemce programových dotací z rozpočtu města Příbora.

 

Dotační programy města Příbora pro oblasti provoz a činnost, granty a sociální služby obsahují výčet neuznatelných výdajů, tedy těch, které nelze z dotace hradit. Všechny ostatní výdaje se považují za uznatelné, a je tedy možné, aby je příjemce hradil z poskytnuté dotace.

 

Metodika obsahuje výčet uznatelných výdajů včetně metodického popisu, jaké výdaje se příkladmo za uznatelné výdaje pokládají, a náležitosti, které příjemce dotace při finančním vypořádání povinen prokázat a doložit.

 

Výčet uznatelných výdajů uvedený v metodice není taxativní. Neplatí, že výdaj, který není v metodice, není možné hradit z dotace. Jelikož škála dotačních programů a oblasti, které upravují, a spektrum činnosti žadatelů (příjemců) o dotace je široké, není možné v této metodice vyjmenovat všechny existující (možné) výdaje, které při realizaci daného projektu vzniknou.

 

Metodiku projednala Rada města Příbora na schůzi dne 18.05.2021 a doporučila ji Zastupitelstvu města Příbora ke schválení.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Metodika k uznatelným nákladům financovaných z programových dotací města Příbora (Veřejná)