Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:23
Konané dne:15.12.2021
Materiál číslo:10
Název materiálu a návrh usnesení:
Žádost o snížení odstupové vzdálenosti v lokalitě Za Školou na parc. č. 2178/7 v k. ú. Příbor
I. Zastupitelstvo města schvaluje

snížení odstupové vzdálenosti v lokalitě Za Školou na parc. č. 2178/7 v k. ú. Příbor dle předložené žádosti. 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Ing. Romana Šašinková, DiS.
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Žádost se váže na návrh bytové výstavby v lokalitě Za Školou Z43. Žadatelem je projekční ateliér Artera, který zastupuje ve věcech projekčních budoucího investora stavby SG-servis Real, s. r. o. Investor stavby byl vybrán na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Příbora dne 23.06.2021 usnesením č. 13/20/ZM/2021. 

Žádost se vztahuje k regulaci, která pro lokalitu byla navržena, přesněji k odstupu staveb od jižní části pozemku parc. č. 2178/7 v k. ú. Příbor. Regulace, podle níž měly být domy navrženy říká, že odstup staveb na pozemku od okolních pozemků musí být 15 m. Žadatel požaduje snížení odstupu stavby v jižní části pozemku na 14 m z důvodu navýšení prostorového komfortu při bližší specifikaci dispozic domů v návazné dokumentaci. Návrh odstupu stavby je uveden v příloze č. 1 tohoto materiálu.

Odbor IRSM doporučuje schválit tento nově navržený odstup stavby a  umožnit žadateli lepší návrh dispozice jednotlivých bytů. Stanovený odstup původních 15 m byl navržen přiměřeně odborem IRSM pro zachování pásu zeleně mezi stavbou bytových domů a jižně položenými pozemky, tento požadavek žadatel dodržuje i s novým návrhem odstupu 14 m. Z pohledu stavebního zákona je nový návrh odstupové vzdálenosti v souladu. Žadatel tímto novým návrhem dodrží předepsanou zastavitelnost pozemků, tedy 25 % pro bytovou zástavbu. 

Přílohy:
Příloha č.1: Zadost o snizeni odstupove vzdalenosti - p. č. 2178-7 k. ú. Příbor.pdf (Veřejná)