Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:2
Konané dne:14.12.2022
Materiál číslo:23
Název materiálu a návrh usnesení:
Adaptační strategie na změnu klimatu
I. Zastupitelstvo města souhlasí

s vytvořením Adaptační strategie města Příbora na změnu klimatu v předloženém znění. 

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 1
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. Dana Forišková, Ph.D.
Schválil:Mgr. Blanka Kovaláková
Zpracoval:Ing. Dita Kalužová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Město Příbor bylo jako jedno ze sedmi měst MSK vybráno a zařazeno do projektu LIFE COALA na bezplatné zpracování adaptační strategie na změnu klimatu, což provede spol. ASITIS s.r.o. v čele s Mgr. Trávníčkovou. Poradenství provede poradenské centrum pro adaptaci sídla a krajiny MSID (Moravskoslezské Investice a Development, a.s.).

Hlavním úkolem projektu LIFE COALA je úspěšné zavádění cílů Adaptační strategie Moravskoslezského kraje na dopady změny klimatu. Moravskoslezský kraj je v současné době jediným krajem v České republice, který má zpracovanou adaptační strategii a řeší klimatickou změnu komplexně.

První seznamovací jednání se zástupci města Příbora proběhlo dne 05.12.2022. Předmětem setkání byla vzájemná výměna informací k očekávanému průběhu zpracování aktivity a jejímu harmonogramu a způsobu zapojení jednotlivých aktérů. 

Jedním z úkolů je vytvoření pracovní skupiny, součinnost města při přípravě a zveřejnění pocitové mapy a zprostředkování přístupu ke strategickým dokumentům.

Cílem je vytvoření dokumentu Adaptační strategie města Příbora, který rozšiřuje analýzu zranitelnosti vůči dopadům změny klimatu pro MSK.

Informace o harmonogramu a návrhu spolupráce jsou uvedeny v příloze č. 1.

Přílohy:
Příloha č.1: Adaptační strategie (Veřejná)