Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:26
Konané dne:25.05.2022
Materiál číslo:17
Název materiálu a návrh usnesení:
Koncepce provozu školských a předškolních zařízení ve městě Příboře
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí

Koncepci provozu školských a předškolních zařízení ve městě Příboře ve znění přílohy č. 1 podkladového materiálu.

II. Zastupitelstvo města schvaluje

postupy směřující k řešení nedostatečné kapacity v mateřských školách (ověření využití objektů) variantou uvedenou v bodě 4 Koncepce provozu školských a předškolních zařízení ve městě Příboře, tj. výstavbou nového předškolního zařízení v lokalitě Za školou, dočasným zřízením jednoho oddělení mateřské školy v budově bývalé ZŠ Dukelské, umístěním školní družiny ZŠ Jičínské do budovy bývalé ZŠ Dukelské a zřízením odborných učeben v prostoru současné družiny ZŠ Npor. Loma po přesunu družiny do objektu po MŠ Pionýrů.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 7
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Mgr. Pavel Netušil
Schválil:Iveta Busková
Zpracoval:Iveta Busková
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Město Příbor se již mnoho let potýká s nedostatečnou kapacitou v mateřských školách. Mateřské školy nabírají z rozhodnutí rady města již od roku 2012 děti nad rámec stanovené kapacity (tzv. "na výjimku"). Na zasedání zastupitelstva byly předkládány materiály týkající se této problematiky s nástinem možných řešení.

Na posledním zastupitelstvu města bylo dohodnuto, že bude zpracován materiál, který se bude zabývat školstvím obecně, s čímž souvisí i využití městských budov.

Dne 20.04.2022 proběhlo pracovní zastupitelstvo, na kterém byl vysloven předběžný souhlas s různými přesuny. Zápis z tohoto zasedání je uveden v příloze. Na základě předběžných závěrů z pracovního zastupitelstva, proběhla schůzka za účasti zástupců předškolních a školních zařízení v Příboře. Zápis je rovněž součástí příloh tohoto materiálu.

Na základě výstupů z těchto jednání byl zpracován materiál s názvem Koncepce provozu školských a předškolních zařízení ve městě Příboře, kde naleznete varianty budoucího řešení.

Pro úplnost v příloze tohoto materiálu naleznete také dřívější důležité dokumenty tj. informace o kontejnerové výstavbě, vyjádření Mgr. Jordánkové a Mgr. Urbanové, Důvodovou zprávu z 15.12.2021. Vyjádření ředitelky MŠ Kamarád Mgr. Ivy Drholecké o nevhodnosti trvalého umístění MŠ v budově bývalé ZŠ Dukelská je součástí zápisu ze setkání zástupců školských zařízení.

 

Přílohy:
Příloha č.1: Koncepce provozu skolskych a predskolnnich zarizeni.pdf (Veřejná)
Příloha č.2: Zápis z pracovního zastupitelstva 20.04.2022 (Veřejná)
Příloha č.3: Zápis setkání zástupců školských zařízení_10.5.2022 (Veřejná)
Příloha č.4: Kontejnerová výstavba (Veřejná)
Příloha č.5: Vyjádření MŠ Pionýrů (Veřejná)
Příloha č.6: Vyjádření ZŠ Npor.Loma (Veřejná)
Příloha č.7: Důvodová zpráva z 15.12.2021 (Veřejná)