Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:5
Konané dne:24.05.2023
Materiál číslo:9
Název materiálu a návrh usnesení:
Prodej části pozemku parc. č. 3289/1 k. ú. Příbor
I. Zastupitelstvo města neschvaluje

prodej části pozemku parc. č. 3289/1 v k. ú. Příbor paní Zdeňce Grygarové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░ , dle její žádosti ze dne 18.01.2023.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 6
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. Bohuslav Majer
Schválil:Ing. Jaroslav Šimíček
Zpracoval:Lenka Habdasová
Právní konzultace:
Důvodová zpráva:

Rada města předkládá zastupitelstvu města k projednání žádost paní Zdeňky Grygarové, ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░ . Předmětem podání ze dne 18.01.2023 je žádost o prodej části pozemku parc. č. 3289/1 v k. ú. Příbor. Jedná se o pozemek naproti vlakového nádraží na levém břehu Lubiny přiléhající ke skupině objektů tvořené klubovnou Českého svazu včelařů ZO Příbor, autobusovou zastávkou „Příbor, žel. st.“ a prodejnou časopisů a tabákových výrobků (trafika).

 

Žadatelka je majitelkou a provozovatelkou uvedené trafiky na pozemku parc. č. 300. Do budoucna zamýšlí rozšířit nabídku i o rychlé občerstvení. Z tohoto důvodu žádá o prodej části pozemku parc. č. 3289/1 ostatní plocha-zeleň, který je situován mezi drážním pozemkem a levou břehovou hranou Lubiny. Z celkové výměry činící 2 197 m2 je k prodeji požadována část o výměře cca 30 m2 přiléhající k zadní zdi trafiky a autobusové zastávky – viz vyznačení v příloze.

 

Žadatelka zamýšlí v případě prodeje předmětnou část pozemku vymezit plaňkovým, popř. živým plotem a zřídit na ní posezení pro zákazníky. V současné době je dle sdělení žadatelky místo za objekty znečišťováno a žadatelka za objekty udržuje čistotu vlastními prostředky.

 

Odbor IRSM požádal o stanovisko k uvedenému záměru technické služby a příslušné odbory MÚ.

 

Ze stanoviska TSMP: Prodej nedoporučen, doporučen dlouhodobý pronájem (pozn. OIRSM: o pronájem žadatelka nemá zájem).

 

Ze stanoviska OŽPD: Záměrem nejsou dotčeny zájmy ochrany přírody a krajiny.

 

Ze stanoviska OIRSM-územní plán: Záměr, pro který je část pozemku požadována k prodeji či pronájmu je v rozporu s platným územním plánem a také s aktuálním návrhem studie řešící úpravu prostoru u vlakového nádraží. Do budoucna je také zamýšlena realizace nového přístřešku u autobusové zastávky, jehož zadní stěna má být provedena z transparentního materiálu, jako je tomu na protější straně silnice a u dalších přístřešků na území města. V takovém případě se jeví venkovní posezení přilehlé k zadní zdi přístřešku nevhodné.

 

Z usnesení finančního výboru - schůze dne 12.04.2023: Finanční výbor doporučuje zastupitelstvu města neschválit prodej části předmětného pozemku pro uvedený účel. 

 

Usnesení rady města č. 10/10/RM/2023 ze dne 25.04.2023: Rada města doporučuje zastupitelstvu města neschválit prodej části pozemku parc. č. 3289/1 v k. ú. Příbor paní Zdeňce Grygarové, bytem Ostravice 174, PSČ 739 14, dle její žádosti ze dne 18.01.2023.

 

 

Přílohy:
Příloha č.1: Situace ve fotomapě (Veřejná)
Příloha č.2: Žádost o prodej pozemku (Veřejná)
Příloha č.3: Příloha k žádosti (Veřejná)
Příloha č.4: Stanovisko TSMP (Veřejná)
Příloha č.5: Stanovisko OŽPD (Veřejná)
Příloha č.6: Stanovisko OIRSM - územní plán (Veřejná)