Logo
Určeno pro:Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.:14
Konané dne:25.09.2024
Materiál číslo:14
Název materiálu a návrh usnesení:
Smlouva o bezúplatném převodu majetku
I. Zastupitelstvo města schvaluje

v souladu s ust. § 27 odst. 7 bodu a) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, smlouvu o bezúplatném převodu majetku v celkové pořizovací ceně 413 845 Kč mezi převodcem městem Příborem a nabyvatelem Technickými službami města Příbora, příspěvkovou organizací, se sídlem Příbor, Štramberská 483, IČO: 00143651, dle předloženého návrhu smlouvy.

Obsah předkládaného materiálu:
Důvodová zpráva:
Počet příloh: 2
Titul, jméno, příjmení:Podpis:
Předkládá:Ing. arch. Jan Malík
Schválil:Ing. Kamila Nenutilová
Zpracoval:Bc. Petra Kolářová
Právní konzultace:JUDr. Rostislav Michálek (právník)
Důvodová zpráva:

Dne 14.08.2024 bylo městem Příborem pořízeno nové služební vozidlo značky Škoda Octavia, které bude primárně využívat starosta města. Tento nákup zvýšil počet vozidel ve vlastnictví města, což vedlo k požadavku na vyřazení nejstaršího vozidla, konkrétně Škody Fabia, registrační značka 2T4 5251, vyrobeného v roce 2003.

 

O zmíněné vozidlo projevila zájem příspěvková organizace Technické služby města Příbora, která podala oficiální žádost o jeho bezúplatný převod. Žádost je přiložena k tomuto materiálu.

 

Dalším bodem smlouvy o bezúplatném převodu je dřevěný přístřešek. V rámci probíhající investiční akce „Skatepark Příbor“ navrhl odbor investic, rozvoje a správy majetku přemístění dřevěného přístřešku z prostor skateparku k dalšímu využití ve sběrném dvoře. S ohledem na budoucí využití tohoto přístřešku Technickými službami města Příbora je navrhován jeho bezúplatný převod na tuto příspěvkovou organizaci.

 

Na základě výše uvedeného předkládáme návrh smlouvy o bezúplatném převodu mezi městem Příborem a Technickými službami města Příbora, příspěvkovou organizací, který zahrnuje oba zmíněné předměty – vozidlo Škoda Fabia a dřevěný přístřešek.

 

Pokud se pro příspěvkovou organizaci stane tento majetek trvale nepotřebným, nabídne ho přednostně bezúplatně zřizovateli. Nepřijme-li zřizovatel písemnou nabídku, může příspěvková organizace po jeho předchozím písemném souhlasu převést majetek do vlastnictví jiné osoby za podmínek stanovených zřizovatelem (§ 27 odst. 8 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozdějších předpisů). Rozhodne-li zřizovatel o zrušení organizace, přechází uplynutím dne uvedeného v jeho rozhodnutí o zrušení její majetek, práva a závazky zpět na zřizovatele (§ 27 odst. 9 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozdějších předpisů).

 

Smlouva o bezúplatném převodu bude uzavřena podle občanského zákoníku, a to konkrétně dle jeho ustanovení § 1746 odst. 2, který umožňuje uzavřít i takovou smlouvu, která není zvláště jako typ smlouvy upravena.

 

Odbor finanční doporučuje schválit předmětnou smlouvu o bezúplatném převodu majetku.

Přílohy:
Příloha č.1: Smlouva o bezúplatném převodu majetku (Veřejná)
Příloha č.2: Žádost Technických služeb města Příbora (Veřejná)